Čtvrtek 15. listopadu. Svátek má Leopold.

Avast a CME dnešními hvězdami pražského parketu

Investice 18.10.2018 | 18:11 0 Komentářů

Evropské akcie navázaly na vývoj v Asii i svoji včerejší seanci a odepisují další dvě desetiny procenta. Nejhůře se daří informačním technologiím (-1,9 %), kde se největší měrou na tomto výsledku podepsaly akcie německé softwarové společnosti SAP, které reagovaly na horší hospodářské výsledky propadem o více jak 5,5 %. Druhým nejhorším sektorem jsou těžaři a zpracovatelé komodit (-1,1 %), kde varování ohledně zisku vydal německý producent cementu HeidelbergCement a jeho akcie padají o 8,5 %.

Americký akciový trh na úvod dnešního obchodování oslabuje. Průmyslový Dow Jones přichází o 0,3 %, technologický Nasdaq a S&P 500 odevzdávají 0,6 %.

Pražský parket během dne ztratil pouze sedm setin procenta. Jedinými dvěma zářícími hvězdami byly akcie Avastu (1,8 %) a CME (1,1 %). Obě dvě společnosti dnes ráno zveřejnily velmi solidní údaje o hospodaření za třetí kvartál.  Ostatní tituly buď uzavřely beze změny jako například ČEZ nebo Moneta, nebo ze své hodnoty několik desetin procenta umazaly. Nejmenší radost dnes měli akcionáři Komerční banky, jejíž akcie spadly o 0,8 %.

MIROSLAV FRAYER
Komerční banka