CZK/€ 24.350 -0,10%

CZK/£ 28.284 -0,36%

CZK/CHF 24.612 -0,68%

12. 02. 2013

AuPortal spustil Zlaté konto, se kterým můžete nakupovat zlato levněji

„Produkt Zlaté konto je určen především pro klienty, kteří si nemohou dovolit ukládat větší objem peněz pravidelně do zlata. Tímto ztrácí možnost nakupovat slitky s nižšími maržemi,“ říká Hana Svobodová, business manažerka společnosti AuPortal.

Jak funguje Zlaté konto

Zájemce o spoření ve zlatě posílá pravidelně (např. jednou měsíčně) určitý obnos, za který mu společnost AuPortal nakupuje investiční zlato. Výhodou je, že klient nepřeplácí hodnotu kovu prémiem (marží pro obchodníka) malých slitků (což může být až 30 %), ale pouze prémiem slitku o hmotnosti 20 g (do 5 %).

Klient si pouze určí cílovou částku (min. 50 000 Kč) a následně je za každou jeho připsanou platbu nakupováno zlato. V případě dosažení cílové částky dostane takový počet gramů, jako by spořil s prémiem 20g slitku.  Pakliže klient přeruší pravidelné splátky, dostane své zlato také. Počet gramů pak ovšem odpovídá spoření 1g slitku.

„Tradice uchování hodnot ve zlatě byla v České republice v minulém století přerušena. Nyní se k ní lidé vrací a Zlaté konto může být ideální možností pro ty, kteří rádi spoří po menších částkách a současně chtějí zlato získat co nejlevněji,“ dodává Bronislav Beneš.