CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

15. 11. 2017

Atradius posiluje svůj mezinárodní dosah: Otevírá nové pobočky v Bulharsku a Rumunsku

Atradius jako druhý největší poskytovatel pojištění úvěrů na světě posiluje svůj mezinárodní dosah dvojicí poboček v Bulharsku a Rumunsku. Nově se tak na ni mohou obrátit klienti a obchodní partneři přímo v Sofii a Bukurešti. Atradius poskytuje společnostem ochranu pro případ zpoždění plateb nebo nedodržení závazků ze strany jejich zákazníků. Nové pobočky také pomohou poskytnout klientům detailnější informace o kondici řady odvětví v obou zemích.

„Bulharsko i Rumunsko patří k rychle rostoucím trhům v Evropě a představují pro řadu potenciálních zahraničních partnerů zajímavou příležitost,“ připomíná generální ředitelka Atradius pro ČR Markéta Stržínková. „Posílení naší přítomnosti v tomto regionu je tak dobrou zprávou i pro české podnikatele. Tuzemským firmám se v obou zemích daří a mají tam tradičně dobré jméno. Vývoz do Bulharska vzrostl za posledních pět let o téměř 40 %, vývoz do Rumunska o 37 %,“ dodává Stržínková.

Rumunské HDP se v posledních letech zvyšuje tempem 3 až 4,2 % ročně. Ve srovnání s dalšími státy EU to pro dvacetimilionovou zemi znamená nadprůměrný růst. Objem trhu pojištění úvěrů představuje v Rumunsku až 24 milionů eur s ročním růstem přibližně 10 %. V případě Bulharska činí v současnosti 6 milionů eur, nezanedbatelný růst tohoto odvětví ale představuje pro novou pobočku výrazný potenciál.

„Našim klientům se snažíme vytvářet ten nejlepší možný servis na trzích, které jsou pro ně důležité. Otevřením nových poboček neposilujeme jen svoji pozici vůči tamním společnostem, ale posiluje to i naši pozici vůči mezinárodním klientům, jejichž byznys do tohoto regionu zasahuje,“ říká Markéta Stržínková.

Atradius bude své služby v obou zemích poskytovat z centrálně umístěných poboček v Sofii a Bukurešti. Sales a Account management tým s mezinárodními zkušenostmi bude zodpovídat za komunikaci se zákazníky a podporu klientů, tým pro analýzu rizik bude schopen posoudit rizika nesplácení v případě rumunských a bulharských zákazníků.

Mezinárodní růst v Asii, Africe i Evropě

Otevření poboček v Bulharsku a Rumunsku je součástí dlouhodobé strategie globálního růstu firmy, jejímž cílem je zajistit ty nejlepší služby a místní expertízu na té nejvyšší úrovni pro domácí i mezinárodní klienty. V roce 2016 rozšířil Atradius svůj dosah v Asii otevřením pobočky v Jižní Koreji, zároveň zvýraznil svoji přítomnost v Jižní Africe a dalších zemích regionu. Společnost také získala 25% podíl v Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd, která je největším poskytovatelem pojištění úvěru v Africe.

Atradius také posílil svou pozici převzetím společnosti Graydon, přední úvěrové instituce v Nizozemí, Belgii a Velké Británii, stejně jako akvizicí 80% podílu portugalské společnosti Ignios. Od roku 2016 působí Atradius nově i na čínském trhu.

Tisková zpráva: Atradius