CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

31. 10. 2018

Arcona Capital zapsala fond Arcona Property Fund N. V. na Burzu cenných papírů Praha

Stal se tak vůbec prvním fondem zapsaným na burze v segmentu Fondů UCITS (subjektů kolektivního investování do převoditelných cenných papírů) a AIF (alternativních investičních fondů).

Běžné akcie fondu Arcona Property Fund N. V. byly dnes přijaty na trh Kolektivního investování cenných papírů, regulovaný trh Burzy cenných papírů Praha (PSE) a budou tak jako první obchodovány na burze v segmentu Fondů UCITS a AIF.

Jako vůbec první fond, který zalistoval své akcie v daném segmentu trhu, vnímá Arcona tento krok jako průkopnickou transakci s potenciálem vytvořit precedens pro podobně orientované společnosti, jež by rády zlepšily svoji viditelnost a likviditu prostřednictvím burzy.

„Jedná se o transakci s výhodou ‚prvního tahu’,” řekl Guy Barker, výkonný ředitel společnosti Arcona Capital a zároveň manažer fondu. „Umožní našim stávajícím investorům okamžitě obchodovat s akciemi fondu Arcona Property Fund jak v Praze, tak v Amsterdamu, což zvýší likviditu cenných papírů, a tím i náš potenciál navýšit kapitál potřebný pro další expanzi. Po regulačním schválení budou mít prostřednictvím pražské burzy výhledově možnost obchodovat s akciemi i retailoví investoři, což jim poskytne zajímavou alternativu pro vstup na regionální trh s nemovitostmi. Fond nabízí atraktivní kombinaci likvidity a dividend v pevném regulačním rámci,“ dodal Barker.

„Se společností Arcona se investorům otevírá možnost investic do stále velmi populárního nemovitostního segmentu, a to v českých korunách na lokálním regulovaném trhu,“ dodal Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Arcona Property Fund N. V., založený v roce 2003, je kótován na burze NYSE Euronext Amsterdam a poskytuje přístup k dynamickým trhům s nemovitostmi ve střední Evropě. Zaměřuje se na vysoce výnosné investice do kancelářských a maloobchodních nemovitostí. V současné době jeho diverzifikované portfolio zahrnuje 4 aktiva v České republice, 8 na Slovensku a 12 v Polsku v celkové hodnotě přibližně 96,8 milionů eur. V horizontu tří let plánuje fond rozšířit celkovou hodnotu fondu až na 500 milionů eur.

Tisková zpráva: Arcona Capital