Sobota 05. prosince. Svátek má Jitka.

APS odkupuje v Rumunsku portfolio nesplacených pohledávek v nominální hodnotě 360 milionů eur

Investice 22.02.2018 | 11:46 0 Komentářů

Portfolio nesplacených pohledávek ve výši 360 milionu EUR, které měla řecká Alpha Bank v Rumunsku, odkoupily   fondy vedené APS Investments S.à.r.l. v konsorciu s Deutsche Bank a fondy vedené Anacap. Portfolio pohledávek bude česká APS spravovat skrze svou rumunskou pobočku. Skupina touto akvizicí posílí na Balkáně a upevní pozici regionálního lídra v obchodu s pohledávkami.

Zhodnocujeme své několikaleté zkušenosti z jihovýchodní Evropy. Významná účast na tomto odkupu řeckých pohledávek v Rumunsku stvrzuje naši pozici mezi špičkou v oboru v jihoevropském regionu,“ pochvaluje si Martin Machoň, majitel a generální ředitel APS.

„Jde o jednu z největších akvizic portfolia nesplacených pohledávek na rumunském trhu. Jsem velice rád, že jsme měli možnost spolupracovat s Alpha Bank a renomovanými partnery na takovéto strategické transakci,“ vysvětluje Viktor Levkanič, investiční ředitel APS.

Je to významný úspěch, své nominální portfolio jsme tímto obchodem zvýšili o 11 % Do konce roku bychom chtěli docílit úrovně 4,5 miliardy EUR,“ vysvětluje Robert Machidon, generální ředitel rumunské pobočky APS.

Dokončení transakce, kterou se Alpha banka – podle svého plánu restrukturalizace – zbavuje podstatné části svých rumunských zajištěných i nezajištěných pohledávek, je zatím předmětem schválení příslušných regulatorních úřadů. Mezi dalšími nakupujícími jsou Deutsche Bank AG a fondy pod správou britské AnaCap Financial partners LLP.