Pátek 24. září. Svátek má Jaromír.

APS Finance a.s. vydala dluhopisy v hodnotě 120 milionů korun

Investice 22.02.2019 | 14:33 0 Komentářů

APS Finance a.s., dceřiná společnost skupiny APS Holding S. A., navýšila emisi dluhopisů APS FINAN. 5,00/23 o 120 milionů korun. Nově vydané dluhopisy jsou rovněž přijaty k obchodování na Regulovaném trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s. Společnost tak celkem vydala dluhopisy v hodnotě 620 milionů korun. Zajištěné dluhopisy v nominální hodnotě deset tisíc korun nesou pevný úrokový výnos ve výši pěti procent a jsou splatné v únoru 2023.

Manažerem celé emise byla J&T Banka, roli aranžéra plnila J&T IB and Capital Markets, a.s. „Nakonec jsme využili celého schváleného objemu bondů. Získané prostředky směřují na spolufinancování nových investičních příležitostí, rozvoj skupiny a vstup na nové trhy v jižní a východní Evropě,“ komentuje Antonín Pfleger, finanční ředitel APS.

Cílem společnosti je navázat na úspěšné obchodní tažení z loňského roku. „Jedním z milníků roku 2018 byl nákup portfolia nesplacených pohledávek řecké Piraeus Bank v nominální hodnotě 2, 3 miliardy eur.

Na transakci v hodnotě přesahující 50 milionů eur se podílelo APS, IFC, EBRD a Balbec Capital LP,“ přibližuje detaily jedné z klíčových transakcí roku Martin Machoň, vlastník a generální ředitel APS.

APS se zabývá investicemi, managementem a inkasem pohledávkových portfolií a nemovitostí ve střední a jihovýchodní Evropě. Skupina vlastněná Martinem Machoněm působí v 15 zemích a spravuje portfolia v nominální hodnotě přesahující 8, 6 miliardy eur.

Tisková zpráva APS