Pátek 18. září. Svátek má Kryštof.

Analýza UniCredit Bank: Favoritem fotbalového EURA 2012 je Španělsko, Češi by mohli být ve čtvrtfinále

UniCredit, jakožto dlouholetý sponzor fotbalové Ligy mistrů, zpracoval aktuální analýzu poměřující tržní hodnotu hráčů jednotlivých národních týmů na blížícím se evropské šampionátu. Vycházejíc z předpokladu, že hodnota hráčů je klíčovým parametrem k úspěchu národních týmů, dále předpovídá, jak by letošní EURO mohlo dopadnout. Za jasného favorita s aktuálně nejdražšími hráči na trhu se ukazuje Španělsko, s tržní hodnotou hráčů ve výši 658 milionů EUR. Studie, kterou UniCredit zpracoval s využitím dat renomovaného serveru Transfermarkt.de, predikuje možné finalisty, poměřuje jednotlivé trenéry a přináší i zajímavé názory významných klientů UniCredit z deseti zemí Evropy, včetně České republiky.

Analýza tvrdí že:

• S nejdražšími hráči dorazí na EURO tým Španělska (658 mil. EUR), následovaný Německem (459 mil. EUR) a Anglií (392 mil. EUR)
  • V semifinále by mohly poměřit své síly celky Španělska vs. Portugalska a Německa vs. Anglie
  • Česká republika by se mohla se svým 8. nejdražším týmem v hodnotě 101 mil. EUR probojovat do čtvrtfinále
  • Zajímavým tipem pro sázející fanoušky je Francie a Itálie, které mají šanci se stát divokou kartou šampionátu