CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

26. 07. 2021

Amundi se připojuje k iniciativě Net Zero Asset Managers

Skupina Amundi se, jako aktivní účastník změn probíhajících v oblasti dekarbonizace, hlásí k podpoře cíle nulových emisí v roce 2050.

Připojením k inciativě Net Zero Asset Managers se Amundi přidává ke globálnímu cíli uhlíkové neutrality. Bude také aktivně usilovat o zrychlení investic spojených s uhlíkovou neutralitou v roce 2050 či dříve. Jde o milník v odhodlání Amundi pozitivně přispívat ke globálním tématům a zásadní krok v plánu klimatické akce „Na cestě do Glasgow“. Právě tam se od 31. října do 12. listopadu uskuteční Konference OSN ke změně klimatu v roce 2021 (COP26).

„Rok 2021 musí být rokem, kdy ekonomické subjekty učiní opatření, vedoucí k ochraně klimatu. Vlády a společnosti nesou kolektivní odpovědnost za přechod k bezuhlíkové ekonomice. Přispět mohou právě tím, že přijmou cíle snižování emisí. Jsme přesvědčeni, že právě finanční sektor je klíčovým aktérem ve snaze o uhlíkovou neutralitu,“ řekla Valérie Baudson, CEO skupiny Amundi.

Připojením k této alianci potvrzují správci aktiv odhodlání spolupracovat s vlastníky aktiv na dosažení dekarbonizačních cílů, které jsou v souladu s cílem nulových emisí do roku 2050 nebo dříve.

Iniciativa Net Zero Asset Managers je mezinárodní skupina správců aktiv, která se zavázala podporovat cíl nulových emisí uhlíku do roku 2050 nebo dříve, v souladu s celosvětovým úsilím omezit oteplování na 1,5 stupně Celsia a podporovat investice v souladu s čistými nulovými emisemi do roku 2050. Iniciativa je akreditována na základě Dohody OSN o změně klimatu (United Nations Framework Convention on Climate Change – UNFCCC) a koordinována skupinou institucionálních investorů pro změnu klimatu (Institutional Investors Group on Climate Change – IIGCC).

Mezinárodní skupina Amundi s centrálou v Paříži patří mezi deset nejvýznamnějších světových hráčů na poli investic, spravuje přes 1,775 bilionu eur* pro více než sto milionů klientů na celém světě. Prostřednictvím šesti hlavních investičních center nabízí svým klientům v Evropě, v oblasti Asie a Tichomoří, na Středním východě a v Severní i Jižní Americe bohaté zkušenosti s finančními trhy a široký rozsah odborných znalostí pro aktivní i pasivní investiční řešení a reálná aktiva.

Skupina Amundi je společensky odpovědnou firmou, která investuje do vyhraněných zdrojů konzistentních s ESG strategií. Udržitelnost je jedním ze čtyř základních pilířů Amundi, které ji zavazují k integraci odpovědných řešení v závislosti na typu a oblasti investice.