Čtvrtek 15. listopadu. Svátek má Leopold.

Americkým trhům chybí pozitivní impuls

Investice 22.10.2018 | 17:25 0 Komentářů

Americké akciové burzy zahajují nový týden v červených číslech. Výsledky za třetí kvartál dnes dopadly hůře, než se čekalo, pro společnost Hasbro. Firma vyrábějící hračky zaznamenala za poslední tři měsíce o 8 % nižší tržby než očekával trh. Akcie Hasbra v tuto chvíli klesají o více jak 5 %.

Průmyslový Dow Jones a S&P 500 shodně odepisují 0,5 %. Technologický Nasdaq ztrácí 0,2 %. Nejhlouběji se propadají akcie energetických společností (-1,5 %), které táhne dolů klesající cena ropy na světových trzích. Jen dnes spadla cena o více než 0,6 USD za barel. Daří se pouze technologickým firmám, které posilují o 0,2 %.

Evropské trhy dnes zahájily seanci optimisticky, avšak tato nálada v závěru obchodování vyprchala a trhy se zabarvily do ruda. Hlavní index Stoxx 600 tak oslabuje o 0,2 %. Stejně jako ve Spojených státech nejvíce ztrácí energetické společnosti (-1,2 %). Naopak nejlépe jsou na tom výrobci nezbytného zboží, kteří posilují o 0,6 %.

Pražská burza dnes za velmi nízké obchodní aktivity posílila o 0,2 %. Významně se na tomto růstu podílely akcie operátora O2, jejichž cena dnes vyskočila o 3,5 %. Dařilo se také finanční skupině Erste Group (+1,1 %). Na opačné straně se nachází další banka, a to Moneta Money Bank se ztrátou 1,9 %.

JIŘÍ KOSTKA
Komerční banka