Středa 27. ledna. Svátek má Ingrid.

Netradiční, ale velmi chytlavý a naprosto konkrétní doplněk získalo nové životní pojištění Allianz ŽIVOT. Na svém webu totiž Allianz každému umožňuje porovnat si počáteční poplatky tohoto produktu s podobnými životními pojistkami u konkurence. Stačí si otevřít její Kalkulačku počátečních poplatků a vyplnit měsíční pojistné, dobu pojištění a především konkrétní produkt u jiné pojišťovny. Allianz tak předběhla vývoj legislativních změn, protože zákonný nárok na informaci o výši počátečního poplatku v rámci investičního životního pojištění budou mít klienti pojišťoven až od příštího roku. Počítá s tím nová legislativa, týkající se distribuce pojištění.

Novinku v životním pojištění představila Allianz na začátku března. Je určena všem, ale lidé, kteří se snaží žít zdravě, nemají výraznou nadváhu a nekouří, ji mají o poznání levnější. Sazebník pro Allianz ŽIVOT se vejde na pouhou jednu stranu textu. Jde přitom o jediný produkt na českém trhu, který klientům umožňuje nastavit investiční nebo skutečnou rizikovou variantu.

Klient navíc za toto pojištění neodvádí žádné skryté poplatky. V průběhu let proto jeho kapitálová hodnota roste mnohem rychleji, než u produktů s vysokými poplatky. Skutečnou úsporu oproti známým produktům si každý může spočítat přímo na stránkách Allianz pojišťovny.

„Jsme asi první pojišťovnou, která návštěvníkům stránek umožní srovnání výše počátečních poplatků u jednotlivých pojišťoven,“ říká Martin Podávka, ředitel Market Managementu pojišťovny Allianz. „Klient si může jednoduše ve srovnávači zadat, jakou částku měsíčně za životní pojištění platí a na jak dlouho má pojistku uzavřenu. Výběrem konkrétních konkurenčních produktů pak zjistí, jak vysoký počáteční poplatek sníží jeho kapitálovou hodnotu,“ dodává Podávka.

Klienti si přitom mohou porovnat Allianz ŽIVOT s 11 nejčastějšími produkty životního pojištění na domácím trhu k 1. březnu roku 2017. „Vycházíme ze sazebníku nebo pojistných podmínek daného pojištění, najdeme část s počátečními poplatky a dle zadaného pojistného a pojistné doby dopočítáme celý počáteční poplatek,“ vysvětluje metodiku výpočtu Nikola Venzhöferová z Allianz pojišťovny.

3 komentáře: “Allianz jako první nabízí srovnání nákladovosti životního pojištění s konkurencí”

1. Pavol napsal:

Od Generali to počítá jenom jeden produkt (Bella Vita). Ten poplatek je tam největší. To ostatní produkty od červených mají stejně velký poplatek nebo se do kalkulačky vybral produkt s největším poplatkem? Jde mi o produkty La Vita, Swing a Profit Invest. Děkuji za odpověď.

• Radek napsal:

Asi bude zásadní „s podobnými produkty od konkurence“. A pokud je produkt příliš levný, není podobný ;-).

• Art napsal:

Stačí se podívat na https://www.generali.cz/pojisteni/zivotni-a-urazove-pojisteni/zivotni-pojisteni, sazebníky jsou tam. Všechny varianty od Generali mají stejné poplatky:
      – Bella Vita: 250% od 20 let
      – La Vita: 250% od 20 let
      – Swing: 250% od 20 let
      – Profi Invest II: 250% od 20 let
      – BeneFit Extra: 250% od 20 let

Jediné, co není zcela jasné, proč Generali dává stejnému produktu různé názvy. Existuje nějaký racionální důvod, k čemu je to pro klienty dobré? Kdo pomůže najít odpověď?