CZK/€ 24.645 -0,26%

CZK/£ 29.110 -0,59%

CZK/CHF 23.502 -0,56%

13. 04. 2022

Allen & Overy, EnviTrail a MTX Group jsou novými členy platformy Climate & Sustainable Leaders

Členskou základnu Climate & Sustainable Leaders Czech Republic, z.s. rozšířily společnosti Allen & Overy, EnviTrail a MTX Group. Dva měsíce po představení se tak členská základna platformy rozšířila na 16 subjektů z privátní i akademické sféry. Svou expertízou v oboru přispějí mimo jiné k sestavení pilotního žebříčku Carbon Tracker a osvětové činnosti v oblasti ESG.

Správní rada na svém březnovém jednání přijala mezi členy pražskou pobočku mezinárodní právní praxe Allen & Overy, EnviTrail, experta v segmentu uhlíkového auditu, dekarbonizačních strategií a nefinančního reportingu, a průmyslově obchodní a výrobní holding MTX Group, který se specializuje na oblasti výroby a obchodu spojeného s kovy, energetickými komoditami, obaly i oblast tradingu a dalších služeb.

„Po lednovém představení platformy jsme zaznamenali enormní zájem o spolupráci od celé řady subjektů. Nesmírně nás to těší a vážíme si toho. Nové tři členy tak budou brzy následovat další renomovaní partneři. Jako partneři chceme přispět k podpoře udržitelnosti a rychlejšímu dosažení uhlíkové neutrality,“ uvedl k rozšíření členské základny Jakub Skavroň, předseda správní rady Climate & Sustainable Leaders.

Členskou základnu spolku tvoří k dnešnímu dni celkem 16 společností (řazeno abecedně): Allen & Overy, Allianz pojišťovna, Česká spořitelna, ČVUT v Praze, Československá obchodní banka, The CO2IN, EnviTrail, HAVEL & PARTNERS, Mastercard, MTX Group, power2green, PwC Česká republika, Raiffeisenbank, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, Vodafone Czech Republic a White & Case

Platforma Climate & Sustainable Leaders chce pomoci firmám s omezováním produkce CO2 a všemi aspekty, které se této ambice dotýkají. Ať je to metodika měření, monitoring úspěchů v daném odvětví, pochopení a implementace očekávaných změn v legislativě nebo realistické stanovení tempa snižování emisí. Sdružení se zavázalo ke každoročnímu sestavení přehledu produkce emisí CO2 a ambicí na jejich snížení u největších společností v České republice. Report s názvem Carbon Tracker sestaví dle mezinárodně uznávané metodiky GHG Protocol expertní tým společnosti PwC Česká republika.

Sdružení je otevřenou platformou, jejímiž členy se mohou stát i další společnosti.