Sobota 25. listopadu. Svátek má Kateřina.

Akcioví obchodníci strávili u svých monitorů nudný den

Investice 16.10.2017 | 19:43 0 Komentářů

Evropské akcie dnes velkých změn nedoznaly. Index Stoxx 600 kolísá okolo pátečního zavíracího kurzu. Lehce přes půl procenta přidávají akcie energetických a farmaceutických společností, naopak nejztrátovějším odvětvím jsou utility, které přicházejí o téměř jedno procento. Dalšími sektory v červeném jsou informační technologie, telekomunikace a průmyslové podniky, které odepisují dvě desetiny procenta.

Americký index S&P 500 na začátku pondělní seance roste o jednu desetinu procenta. Oproti Evropě jsou nejúspěšnějšími akcie telekomunikačních společností, které přidávají 0,8 %. I zde se však nejméně daří síťovým odvětvím (-0,4 %).

Pražská burza uzavřela dnešní obchodování v červené nule. Z velkých emisí se nedařilo Erste (-0,8 %), O2 Czech Republic (-0,2 %) nebo Komerční bance (-0,1 %). Z finančních domů si tak zisky připsala pouze Moneta (+0,7 %). První místo však patří petrochemické skupině Unipetrol (+1,6 %), která ve čtvrtek zveřejní jako první z pražského parketu výsledky hospodaření za třetí kvartál. Objem obchodů se vesměs vyrovnal ročnímu průměru.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA