Pátek 25. září. Svátek má Zlata.

Akciové trhy opět na rostoucí vlně

Investice 26.03.2019 | 15:42 0 Komentářů

Americké akcie zahájily úterní seanci růstem. Index S&P 500 přidává jedno procento, když podporou mu jsou všechny hlavní sektory v čele s energetickými tituly (+1,8 %). V plusu se nalézá 92 % firem v rámci tohoto indexu. Podobné zisky si připisuje i průmyslový Dow Jones, zatímco technologický Nasdaq roste o 1,2 %. V podobné náladě se obchodují i evropské akcie. Oproti včerejšímu zavíracímu kurzu se index Stoxx 600 nalézá o zhruba tři čtvrtě procenta výše.

Pražské burze dnes vévodí tabákový producent Philip Morris ČR, jehož akcie vyskočily o 5,4 % v reakci na návrh dividendy ve výši 1600 Kč na kus, což představuje dividendový výnos přesahující 10 %. Potěšily ale i samostatné výsledky za loňský rok. Komentář k nim můžete nalézt zde http://bit.ly/PMCR_2H18resCZ. Druhá reportující společnost, Kofola ČeskoSlovensko, představila výsledky v souladu s očekáváním a solidní dividendu. Přesto dnes akcie firmy ztrácejí zhruba 1,6 %. Komentář je k dispozici na našich webových stránkách http://bit.ly/Kofola_4Q18resCZ. Druhým nejúspěšnějším titulem je zatím pojišťovna VIG s růstem o 1,9 %, stupeň vítězů pak doplňuje Avast (+1,1 %).

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA