Neděle 17. ledna. Svátek má Drahoslav.

Akcie po včerejší rallye oddychují

Investice 02.03.2017 | 16:55 0 Komentářů

Evropský akciový trh dnes velkých změn nedoznal. Index Stoxx 600 se v závěru dnešního obchodování nachází v kladné nule a i pohyby během dne nebyly nikterak významné, když index v dopoledních hodinách odepisoval maximálně dvě desetiny procenta. Na jedné straně se dařilo především defenzivním titulům, když akcie síťových odvětví si polepšily o 0,9 %, s odstupem pak byly následovány farmaceutickými společnostmi, jejichž kapitalizace dnes vzrostla o půl procenta. Na druhé straně akcie realitních developerů pod tíhou rostoucích výnosů odevzdávají tři čtvrtě procenta.

Americké akcie na začátku dnešní seance mírně umazávají včerejší zisky, když index S&P 500 klesá o tři desetiny procenta. Ztrácejí prakticky všechny sektory, nejvíce pak korigují akcie finančních domů, které klesají o 0,7 %. Prakticky jediným sektorem, který se drží v plusu, jsou utility.

Pražský parket si dnes připsal půl procenta. Největším skokanem byly akcie mediální společnosti CME, které si dnes připsaly bezmála pět procent. Přes 1,5 % pak posílily akcie dalších tří společností. Unipetrol si připsal 1,9 %, Pegas 1,8 % a Komerční banka 1,6 %. Naopak se nedařilo především likérce Stock Spirits, která odevzdala 2,3 %. Zobchodovaný objem v hlavní části obchodování ve výši 606 mil. CZK téměř odpovídal ročnímu průměru.

MIROSLAV FRAYER
Akciový analytik