CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

25. 01. 2022

Akcie FIXED.zone budou od února dostupnější, velikost lotu se sníží na polovinu

Akcie společnosti FIXED.zone, obchodované od listopadu 2021 na trhu START Burzy cenných papírů Praha (BCPP), budou dostupnější i pro menší investory. Od 1. února 2022 se velikost lotu sníží ze současných 100 kusů na 50 kusů. Společně s akciemi Pilulka budou cenné papíry FIXED.zone patřit na tomto trhu mezi cenově nejdostupnější. Při aktuální ceně bude investorům pro jejich nákup postačovat necelých 18.000 Kč.

„Věříme, že snížením velikosti lotu zatraktivníme akcie naší společnosti a umožníme jejich nákup širšímu okruhu investorů. Zejména u našich zákazníků, kteří oceňují kvalitu a inovativnost našeho prémiového příslušenství pro mobilní zařízení, jsme zaznamenali požadavek na snížení velikosti lotu,“ uvedl Daniel Havner, zakladatel společnosti a její majoritní akcionář.

Od 8. listopadu 2021, kdy akcie FIXED.zone vstoupily na trhu START pražské burzy, se prodalo 56.700 kusů akcií v objemu přes 20 milionů Kč.

Veřejná nabídka akcií (IPO) společnost Fixed.zone (FIXED, ISIN CZ0009011086) patřila k nejúspěšnějším v historii BCPP. Společnost upsala své akcie v celkovém počtu 222 tis. kusů za cenu na horní hranici cenového rozpětí 180 – 222 Kč. Hodnota společnosti po úpisu (post money valuace) tak činila 493 284 000 Kč. Společnost obdržela od investorů částku ve výši 49 284 000 Kč, tedy maximální možnou hodnotu.

Ticker emise, tedy název, pod kterým je zařazena v obchodním systému Xetra, je FIXED. Zkrácený název v systému Bloomberg je FIXED CP Equity, v systému Thomson Reuters pak FIXED.pr. Aukce emisí na trhu START probíhají v pracovní dny od 9:00 do 12:30 hod.

Českobudějovická společnost vyvíjí a vyrábí nabíječky, držáky, pouzdra a další příslušenství k telefonům a tabletům, které je chrání nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje FIXED.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder na elektroniku. Její vlajkovou lodí je právě oblíbená značka FIXED. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí.

Prospekt emitenta, prezentaci pro investory a další dokumenty FIXED.zone naleznete na tomto odkazu – https://www.fixed.zone/fixed-for-investors/.