CZK/€ 25.275 +0,04%

22. 11. 2013

Subjekty:

Air Bank získala během prvních dvou let na trhu přes 200 000 klientů

„Kdyby mi někdo před dvěma lety řekl, že budeme mít touto dobou 150 tisíc klientů, považoval bych to za velmi ambiciózní odhad. Ve skutečnosti dnes ale máme klientů ještě o 50 000 více,“ řekl Erich Čomor, generální ředitel společnosti Air Bank.

Jen za letošní rok Air Bank získala přes 110 000 nových klientů. Důvodem byl především rekordní zájem o její běžný účet, který začala v dubnu úročit stejně jako spořicí. Za poslední rok se počet otevřených běžných účtů více než ztrojnásobil. Počet otevřených spořicích účtů však rostl také, jen o něco pomaleji.

Air Bank se povedl i vstup na trh spotřebitelských půjček, které začala nabízet až na konci října loňského roku. Od té doby poskytla klientům půjčky v celkovém objemu přes 2,4 miliardy Kč. Pomohla tomu i nová služba převedení půjčky, kterou Air Bank spustila letos v červenci.

Klienti projevili velký zájem také o bezkontaktní karty, které Air Bank začala nabízet letos v lednu. Od té doby jich klientům vydala více než 85 000. Zájem je i o mobilní aplikace pro telefony iPhone a telefony s Androidem. Přestože je Air Bank spustila až letos v dubnu, respektive v červenci, zaznamenala už na obchodech AppStore a Google Play více než 40 000 stažení.

Air Bank nadále rozšiřovala i svou síť poboček a bankomatů. Za poslední rok otevřela dalších pět poboček a celkově jich tak má dnes 23. Počet bankomatů vzrostl o deset na 48. Air Bank navíc v dubnu spustila novou službu, která jejím klientům umožňuje vybírat peníze i na více než 4300 místech společnosti Sazka. Klienti Air Bank už u Sazky provedli přes 30 000 výběrů v celkovém objemu přes 40 milionů Kč.

Air Bank se také postupně daří zlepšovat své finanční výsledky. Čistou ztrátu za prvních devět měsíců snížila z loňských 398,2 milionu Kč na letošních 66,2 milionu Kč. Do zisku se plánuje dostat v roce 2015.