Středa 20. ledna. Svátek má Ilona.

Air Bank za tři čtvrtletí vydělala 284,8 mil. Kč. Má už téměř 580 tisíc klientů

Banky Air Bank 09.11.2017 | 09:57 0 Komentářů

Air Bank za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 milionu korun. Oproti stejnému období loňského roku byl zisk banky vyšší o 31 %. Air Bank se dál daří získávat nové klienty i navyšovat objem rozpůjčovaných peněz, který meziročně vzrostl o více než čtvrtinu. Banka také pokračuje v podstatném rozšiřování své bankomatové sítě, za 12 měsíců postavila 145 nových bankomatů.

„Daří se nám dál růst ve všech směrech. Jsme atraktivní pro nové klienty, roste zájem o naše úvěry a zvyšuje se i poptávka po doplňkových službách, jako je třeba cestovní pojištění. To vše ruku v ruce přispívá k rostoucímu ziskovému hospodaření banky,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Služby Air Bank ke konci září využívalo už přes 578 tisíc klientů, a jejich počet tak meziročně vzrostl o 17 %. Celkový objem úvěrů v portfoliu se zvýšil o 27 % na 38,2 miliardy korun. Na konci září 2017 navíc Air Bank začala nabízet i nové hypotéky, které se během splácení dokážou přizpůsobit různým životním situacím klienta.

Banka nadále investuje také do výstavby vlastní bankomatové sítě. Na konci září měla celkem 262 bankomatů, to je o 145 bankomatů více než před rokem. Celkový počet poboček se rozrostl na 35. Nejnovější a zároveň svoji největší pobočku otevřela Air Bank na konci srpna v Praze-Dejvicích.

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů se zvýšil o 14 % na 86,3 miliardy korun. Celková bilanční suma banky vzrostla ke konci září meziročně o 13 % na 94,6 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 16 % na 6,2 miliardy korun.

30. 9. 2016 30. 9. 2017 Meziroční změna
Čistý zisk 216,6 mil. Kč 284,8 mil. Kč 31 %