CZK/€ 25.305 -0,06%

14. 11. 2017

1 komentář

Subjekty:

Air Bank spustí platby mobilem příští rok, soustředí se na jednoduchost

Air Bank se už příští rok připojí k bankám, které svým klientům s chytrými telefony Android umožní platit v obchodech pouhým přiložením mobilu k  terminálu. Využije přitom stejnou technologii HCE jakou využívá například Android Pay, klienti si ale platby mobilem zapnou velmi snadno přímo v mobilní aplikaci My Air. Na přípravě plateb mobilem Air Bank spolupracuje se společností MasterCard, jejíž karty klientům nabízí.

„Chceme, aby byly platby mobilem pro klienty co nejjednodušší. Aplikaci My Air se už klienti naučili aktivně využívat a své karty v ní mají už dnes uložené. Nově si jen v aplikaci vyberou, kterou kartu budou chtít používat i pro platby mobilem. V obchodě pak pouze mobil zapnou do úvodní obrazovky a zaplatí s ním stejně, jako dnes s bezkontaktní kartou nebo nálepkou,“ říká Jaromír Vostrý, produktový manažer pro platební karty ve společnosti Air Bank.

Umožnit platby mobilem přímo ve své mobilní aplikaci je pro banku vývojově i časově náročnější než například využít existující aplikaci Android Pay. Výhodou pro klienty ale současně je, že v aplikaci My Air dál zůstanou všechny detaily o platbách a nebudou se posílat nikam dál. Stejnou cestu jako Air Bank zvolila například španělská CaixaBank, německá Deutsche Bank nebo polská Alior Bank.

Klientům se staršími telefony bez podpory NFC nebo s telefony s jiným systémem než Android bude Air Bank dál nabízet bezkontaktní nálepky, které si mohou nalepit na kryt telefonu. Jejich výhodou je, že s nimi klienti zaplatí i v případě, kdy se jim telefon vybije.

Tisková zpráva Air Bank

Vstoupit do diskuze 1 komentář