Neděle 20. června. Svátek má Květa.

40 % NESPOLEHLIVÝCH PLÁTCŮ DPH MÁ SÍDLO NA VIRTUÁLNÍ ADRESE

Investice 11.05.2016 | 10:50 0 Komentářů

Na virtuální adrese má registrované sídlo zhruba 2 000 nespolehlivých plátců DPH, což představuje 40 procent všech nespolehlivých plátců DPH. Obchodování s firmou na virtuálním sídle tak může v rámci podnikatelských aktivit představovat zvýšené obchodní riziko. Analýzu dnes zveřejnila poradenská společnost Bisnode, která se zabývá poskytováním ekonomických informací o firmách.

Pro označení virtuální adresy jsme použili velmi měkká kritéria, a proto je jisté, že nespolehlivých plátců DPH, které mají registrované sídlo na virtuální adrese je výrazně více,“ říká analytička Bisnode Petra Štěpánová. „To, že má firma virtuální sídlo ještě automaticky neznamená, že je podvodník a porušuje zákon, ale na druhou stranu firmy na virtuálních adresách jsou podle našich analýz výrazně rizikovější,“ dodala Petra Štěpánová z Bisnode s tím, že podnikatelé by si měli velmi dobře prověřovat, s kým obchodují, a předcházet tak rizikům.

Největší podíl nespolehlivých plátců DPH na virtuálních adresách je se 73 procenty v Praze, se 48 procenty následuje Jihomoravský kraj a se čtvrtinovým podílem Moravskoslezský kraj.

Nespolehliví plátci DPH na virtuálních adresách podle krajů

Kraj   Počet nespolehlivých plátců DPH celkem* Podíl nespolehlivých plátců DPH na virtuální adrese*
Počet nespolehlivých plátců DPH na virtuální adrese*

Praha 1 348 1 838 73,34%