CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

21. 11. 2018

0 komentářů

Bankou roku 2018 se stala Česká spořitelna, bankéřem století byl zvolen Jaroslav Preiss

 

Hlavní cenu Banka roku 2018 letos hlasováním poroty získala Česká spořitelna. Pojišťovnou roku 2018 se stala Kooperativa, titulem Hypotéka roku 2018 se může pyšnit MONETA Money Bank.

Loading



 

U příležitosti stého výročí vzniku Československa pak byl v mimořádné kategorii Osobnost československého peněžnictví 1918-2018 zvolen bankéřem století finančník Jaroslav Preiss. Stalo se tak při slavnostním vyhlášení výsledků již 17. ročníku prestižního ocenění Banka roku. „Oceňuji, že Banka roku je již v České republice velmi tradičním oceněním, pro finanční instituce má dlouhodobě vysokou prestiž a pro jejich klienty je důležitým vodítkem při volbě banky, pojišťovny nebo produktu,“ říká Alexandra Korman, ředitelka ocenění.

“Za posledních 100 let se v naší historii vyskytla řada významných osobností, které aktivně formovaly Československo a jeho ekonomickou politiku. Nesmíme na tyto osobnosti zapomínat, neboť pro řadu z nás mohou být jejich myšlenky stále velice inspirativní. Cením si proto, že byla v letošním ročníku ocenění Banka roku vyhlášena speciální kategorie – Osobnost československého peněžnictví – a mohli jsme si tak připomenout desítky našich velikánů v oblasti finančnictví,” míní Jiří Rusnok, guvernér České národní banky.

Samotní šéfové hodnocených bank a pojišťoven ze svého středu již tradičně vybírali Bankéře roku 2018, kterým se stal Tomáš Salomon z České spořitelny, titul Pojišťovák roku 2018 si převzal Jaroslav Besperát z České podnikatelské pojišťovny. V kategorii Banka bez bariér, v níž dostupnost bank pod záštitou Konta Bariéry hodnotí sami hendikepovaní, zvítězila Česká spořitelna.

Novinkou aktuálního ročníku Banky roku jsou dvě kategorie Banka zákazníků a Pojišťovna zákazníků, které oceňují nejlepší zákaznickou zkušenost samotných klientů na základě unikátní mezinárodní metodiky KPMG Nunwood. Bankou zákazníků 2018 se stala Equa bank, Pojišťovnou zákazníků 2018 pak Allianz pojišťovna.

REKLAMA

Letošní 17. ročník je výjimečný také tím, že si občané připomínají 100 let od založení Československa. Proto se organizační výbor spolu s porotou rozhodl vybrat  a ocenit Osobnost československého peněžnictví 1918-2018. Z dvaceti osobností byla porotou pod vedením Pavla Kysilky vybrána finální trojice, kdy se na třetím místě umístil Jan Viktor Mládek, na druhém Karel Engliš. Bankéřem století se stal jeden z nejvýznamnějších finančníků první republiky a dlouholetý vrchní ředitel Živnobanky Jaroslav Preiss. Ocenění za něj převzal jeho potomek Jiří Scheiner.

„Rozhodování poroty bylo velmi dobrou příležitostí uvědomit si, kolik velké práce je za týmy bank a pojišťoven, ale i kolik úkolů je stále před nimi, aby udržely krok s ostatními sektory v exponenciální době. Asi každého potěšila diskuze nad mimořádnou jubilejní kategorií bankéř století, kde jsme si mohli připomenout neuvěřitelné výkony i osudy řady osobností československého finančního světa,” vysvětluje předseda poroty Pavel Kysilka.

Tisková zpráva Banky roku

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Proč v ČR končí služby osobního bankovnictví ING? Klienti mohou ještě do 15. 8. přejít k Raiffeisenbank

ING už začátkem roku oznámila, že v srpnu 2021 ukončí své služby osobního bankovnictví v České republice. ING zůstane v Česku nadále aktivním poskytovatelem služeb korporátního bankovnictví a bude nedílnou součástí sítě korporátního bankovnictví regionu EMEA. Od 16. 7. už je možné sjednat nabídku pouze na pobočce […]

Text: Daniel Mareš

30. 07. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *