CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

20. 09. 2018

0 komentářů

EFG expanduje a stěhuje se do budovy Greenline

 

Společnost Energy financial group (EFG), která je lídrem v oblasti energetického zpracování odpadu, upgradu bioplynu na biometan a věnuje se efektivnímu ukládání elektrické energie, se výrazně rozrostla a přesunula své hlavní sídlo do budovy Greenline v Praze 4. Pro svou novou centrálu si EFG vybrala ekologicky šetrnou budovu, jejíž koncept koresponduje s podnikatelskou vizí společnosti.

Loading



 

Slavnostního přestřižení pásky a pomyslného otevření dveří se ujali předseda představenstva Energy financial group a. s. Ivo Skřenek a Tomáš Voltr, místopředseda představenstva EFG. Neformálního „odemknutí“ nových prostor se zúčastnili významní obchodní partneři společnosti i zástupci státní správy jako náměstek ministra průmyslu a obchodu Ing. Marian Piecha, Ph.D. LLm., a RNDr. Marcela Blahutová z odboru průmyslové ekologie na MPO.

Setkání zástupců investiční skupiny Energy financial group a jejích hostů při příležitosti otevření nového ústředí společnosti proběhlo v podvečer 19. září přímo v budově Greenline na pražském Kačerově. Společnost EFG má své kanceláře a jednací prostory na ploše 326 m2 a sídlí zde vedení firmy. Nově vznikající divize EFG Battery zaměřená na ukládání elektrické energie bude nadále využívat uvolněných prostor ve Střešovické ulici v Praze 6.

„Naše společnost výrazně expanduje a potřebovali jsme proto již nové prostory. Vybrali jsme si v souladu s naší vizí i cíli v podnikání ekologicky šetrnou a energeticky úspornou budovu Greenline. Kromě své vstřícnosti k životnímu prostředí, svému okolí a nájemcům i prvotřídní technologickou úrovní je pro nás zajímavá i svou polohou v byznysově velmi prosperující části Prahy 4,“ vysvětlil důvody stěhování Ivo Skřenek, předseda představenstva EFG, a dodal: „Lokalita je výborně dopravně dostupná a budova má přímé napojení na D1. V těsné blízkosti máme multifunkční areál BB Centrum, kde sídlí další významní hráči trhu a přední finanční společnosti i partneři naší společnosti.“

Skupina EFG se věnuje průmyslovému segmentu s významným environmentálním dosahem a s mezinárodním přesahem a vytváří velmi perspektivní možnosti odpovědného investování. Oblast zodpovědného nakládání s odpady, jejich zpracování a využití v energetice, segment obnovitelných zdrojů a ukládání elektrické energie jsou významné nejen pro Českou republiku jako takovou, ale vzhledem k závazkům plynoucím z mezinárodních dohod (Kjótského protokolu a Pařížské dohody) také pro celou Evropu, resp. celý svět. A nejen pro jeho současné obyvatele, ale především pro budoucí generace. Reprezentativní prostory budovy proto vyhovují zásadním jednáním zástupců společnosti EFG s autoritami v oboru, významnými obchodními partnery a investory, kteří mohou přispět či ovlivnit výrobu strategicky důležité suroviny.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Graf - trend - růst

Jak moc se přehříváme?

Dusno, horko, pálící slunce. Je takové vedro, že už se přehřívá i česká ekonomika. Data jsou pravidelně nad odhady a poslední revize předchozích údajů o HDP ukazují, že jsme rostli ještě rychleji, než se zdálo.

Text: Luboš Smrčka

09. 08. 2017


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *