CZK/€ 25.305 -0,06%

02. 09. 2019

Subjekty:

150 000 lidí: mobilem platí už 20 % klientů Air Bank

Už 150 tisíc klientů Air Bank využívá jeden ze dvou způsobů placení mobilem, které banka svým klientům nabízí. Mobilem klienti banky zaplatili téměř 9,8 milionu nákupů v celkovém objemu více než 3,7 miliardy korun. Ke službám Apple Pay a My Air připravuje Air Bank také placení prostřednictvím Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay.

„Stejně rychle jako si Češi oblíbili platby bezkontaktními kartami, tak stejně brzy přišli na chuť i placení chytrým telefonem. V Air Bank mobilem platí už pětina všech našich klientů a podíl těchto plateb se na celkových karetních transakcích dál zvyšuje. Telefon má totiž většina lidí neustále po ruce, a tak je tento způsob placení nejrychlejší cestou, jak v obchodě zaplatit,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Air Bank nabídla svým klientům Apple Pay jako jedna z prvních bank v Česku v únoru 2019. Dnes tuto službu v bance využívá 71 tisíc lidí, kteří mobilem zaplatili téměř 6 milionů nákupů v celkové hodnotě 2,4 miliardy korun.

Už rok předtím, v dubnu 2018, Air Bank nabídla uživatelům chytrých telefonů s Androidem placení prostřednictvím aplikace My Air. Tuto aplikaci navíc klienti banky používají i pro správu svých účtů. Placení prostřednictvím My Air využívá více než 79 tisíc lidí, kteří mobilem zaplatili 3,8 milionu nákupů za více než 1,3 miliardy korun.

Air Bank pro své klienty připravuje také placení prostřednictvím Google Pay a platby chytrými hodinkami Garmin a Fitbit.