Tag: ochrana osobních údajů

Mobilní telefon - smartphone - nahrávání hovorů

Nahrávání hovorů: ÚOOÚ proti ČNB?

Česká národní banka (ČNB) udělila pokutu finančně poradenské společnosti Fincentrum za nenahrávání hovorů poradců s klienty. Nyní Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) sankcionoval banku za nepřiměřené uchovávání hovorů. Jaká je správná cesta?

Google zaplatí za špehování 13 mil. USD

Investice 24.07.2019 | 13:25 0 Komentářů

Google se dohodl na urovnání sporu za špehování prostřednictvím Street View. Zaplatí 13 mil. USD. Je tím uzavřen spor z roku 2010.

Tablet - žena - pes - biometrický podpis

Biometrický podpis? Úřad je proti

Biometrický podpis umožňuje podepisování smluv v elektronické podobě. Přináší tak významné omezení papírování i ulehčení přírodě. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) je ale proti.

Google dostal pokutu 1,3 miliardy korun za nedodržení GDPR

Investice 22.01.2019 | 12:57 0 Komentářů

Francouzský úřad na ochranu osobních údajů CNIL stanovil technologickému gigantu Google pokutu 50 milionů eur (téměř 1,3 miliardy Kč). Společnost se podle úřadu provinila pochybením při nakládání s osobními údaji uživatelů.

GDPR se dotkne nás všech. Na co se máme připravit?

Banky Jan Lukeš 02.03.2018 | 00:00 1 Komentář

Hlavní český regulátor pro ochranu údajů je Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Úřad dohlížel nad kontrolou a plněním ochrany osobních údajů proti zneužití identity. Nyní se pravidla změní. Na co se připravit?

Pastička na peníze - bankovky

Právo být zapomenut: Ohrozí finanční poradce?

Od 25. května 2018 nabyde účinnosti nařízení k ochraně osobních údajů. Jedním ze zaručených práv je „právo být zapomenut“. Hrozí tak konflikt s jinými zákony, které nařizují skladování dat např. finančně poradenskými společnostmi?

Kam investovat?




Nejnovější komentáře
  • Šimon P.: Arca Investments dluží miliardy. Znovu se pokouší o reorganizaci v Česku

    No bolo by dobré keby NBS navštívila ich pobočku v Skalici. Majú tam team ľudí, ktorí prevádzkujú burzu s akciami. Celú dobu, čo Sersen a Vaja robili pre Arca Capital, tak tie isté klientov volali do akciových trhov kde im išlo len o provízie a poplatky. Martin Vaja a Peter Sersen ...

  • Pavel: Krok zpátky? Aneb omezená peněžní zásoba bitcoinu

    Jen co jsem vyposlechl během včerejška a dneška. Urza: lightning nepoužívám, nefunguje to dobře. Salvador: Masové protesty proti prezidentovi a zavedení bitcoinu, spálení několika BTC bankomatů. Chivo - salvádorská kryptopeněženka, občas funguje a občas ne. Mezitím Čína ...

  • Barack OBAVA: Krok zpátky? Aneb omezená peněžní zásoba bitcoinu

    "nedovedu si moc představit čeho" Chápu, problém s abstraktním myšlením. "Pro vyspělé země je BTC totální nesmysl" Důkaz úporným tvrzením? Lidi si zjevně čím dál víc myslí něco jiného. "absurdní a k smíchu" Povýšenecká arogance, či spíš ...

  • Mainstream: Krok zpátky? Aneb omezená peněžní zásoba bitcoinu

    Jasně. Za chvíli to bude podporovat každá firma v oblasti financí, plno firem v tom bude držet rezervy, plno států od Nigérie po Salvádor na tom běžně pojedou, půlka zápaďáků si v tom bude spořit, další velká část z nich dříve či později své úspory a zisky bude ...

  • Kubrt: Krok zpátky? Aneb omezená peněžní zásoba bitcoinu

    Není to první ani poslední šílenost z pera politiků a úředníků, nemá smysl lomit rukama nad jednotlivostmi.

Finanční poradenství: Co nového v legislativě

Rok se s rokem sešel a jak je již skoro předvánoční tradicí, nabízím vám právní ohlédnutí za končícím rokem 2017 a stručný výhled na to, co nás na poli legislativním čeká v roce následujícím.