Tag: ochrana osobních údajů

Mobilní telefon - smartphone - nahrávání hovorů

Nahrávání hovorů: ÚOOÚ proti ČNB?

Česká národní banka (ČNB) udělila pokutu finančně poradenské společnosti Fincentrum za nenahrávání hovorů poradců s klienty. Nyní Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) sankcionoval banku za nepřiměřené uchovávání hovorů. Jaká je správná cesta?

Google zaplatí za špehování 13 mil. USD

Investice 24.07.2019 | 13:25 0 Komentářů

Google se dohodl na urovnání sporu za špehování prostřednictvím Street View. Zaplatí 13 mil. USD. Je tím uzavřen spor z roku 2010.

Tablet - žena - pes - biometrický podpis

Biometrický podpis? Úřad je proti

Biometrický podpis umožňuje podepisování smluv v elektronické podobě. Přináší tak významné omezení papírování i ulehčení přírodě. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) je ale proti.

Google dostal pokutu 1,3 miliardy korun za nedodržení GDPR

Investice 22.01.2019 | 12:57 0 Komentářů

Francouzský úřad na ochranu osobních údajů CNIL stanovil technologickému gigantu Google pokutu 50 milionů eur (téměř 1,3 miliardy Kč). Společnost se podle úřadu provinila pochybením při nakládání s osobními údaji uživatelů.

GDPR se dotkne nás všech. Na co se máme připravit?

Banky Jan Lukeš 02.03.2018 | 00:00 1 Komentář

Hlavní český regulátor pro ochranu údajů je Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Úřad dohlížel nad kontrolou a plněním ochrany osobních údajů proti zneužití identity. Nyní se pravidla změní. Na co se připravit?

Pastička na peníze - bankovky

Právo být zapomenut: Ohrozí finanční poradce?

Od 25. května 2018 nabyde účinnosti nařízení k ochraně osobních údajů. Jedním ze zaručených práv je „právo být zapomenut“. Hrozí tak konflikt s jinými zákony, které nařizují skladování dat např. finančně poradenskými společnostmi?

Kam investovat?




Nejnovější komentáře
  • Radovan Novotný: Koruna ohrožena! Směřujeme k měnové reformě?

    Ke státním dluhům. Mám za to, že tento dotaz směřuje k podstatě věci. Nejen ve vztahu k vnějším závazkům, tak k závazkům vnitřním. Zásadně tíživé jsou a budou závazky států vyplývající ze sociálního, resp. zdravotního pojištění a schopnost jejich finančního ...

  • Radovan Novotný: Koruna ohrožena! Směřujeme k měnové reformě?

    Inu měnové reformy napříč historií byly výsledkem politického kompromisu a zvratů. Stěží to kdy bylo řešení rozumu, svůj vliv měly i zájmy na pozadí. Jestli to někdy možná byly zájmy těch, kteří reprezentovali zájmy bank a finančních skupin (deflační politika r. ...

  • Marek Dvořák: Merkelová: Je blázen, nebo génius?

    Podívejte se na to okem věřitele. Krize je jenom jedna, ale postavení zemí v krizi je naprosto rozdílné. V tomto ohledu nepanuje žádná spravedlnost. Nemůžete poměřovat situaci Itálie situací Německa nebo ČR. Itálie se stát. dluhem na úrovni 135% HDP je v úplně jiné situaci ...

  • Richard Fuld: Merkelová: Je blázen, nebo génius?

    Jak položit? Státní zadlužení v rámci záchrany ekonomiky v koronakrizi jako může někoho položit? Je to přece přesně naopak. Pokud budou Němci a ostatní "šetrní" sabotovat možnosti fiskálních výdajů na záchrany ekonomik jižních zemí eurozóny, pak teprve v důsledku tohoto ...

  • Marek Dvořák: Merkelová: Je blázen, nebo génius?

    Proč brání Němci v rozpočtovém rozhazování Španělsku nebo Itálii? A není to náhodou proto, že by další výrazné zadlužení mohlo tyto země (narozdíl od Německa) položit? Zřejmě i proto pro ně pořádají jistou formu sbírky v podobě pomoci z eurodluhopisů. Fungující ...

Finanční poradenství: Co nového v legislativě

Rok se s rokem sešel a jak je již skoro předvánoční tradicí, nabízím vám právní ohlédnutí za končícím rokem 2017 a stručný výhled na to, co nás na poli legislativním čeká v roce následujícím.