Tag: ochrana osobních údajů

Mobilní telefon - smartphone - nahrávání hovorů

Nahrávání hovorů: ÚOOÚ proti ČNB?

Česká národní banka (ČNB) udělila pokutu finančně poradenské společnosti Fincentrum za nenahrávání hovorů poradců s klienty. Nyní Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) sankcionoval banku za nepřiměřené uchovávání hovorů. Jaká je správná cesta?

Google zaplatí za špehování 13 mil. USD

Investice 24.07.2019 | 13:25 0 Komentářů

Google se dohodl na urovnání sporu za špehování prostřednictvím Street View. Zaplatí 13 mil. USD. Je tím uzavřen spor z roku 2010.

Tablet - žena - pes - biometrický podpis

Biometrický podpis? Úřad je proti

Biometrický podpis umožňuje podepisování smluv v elektronické podobě. Přináší tak významné omezení papírování i ulehčení přírodě. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) je ale proti.

Google dostal pokutu 1,3 miliardy korun za nedodržení GDPR

Investice 22.01.2019 | 12:57 0 Komentářů

Francouzský úřad na ochranu osobních údajů CNIL stanovil technologickému gigantu Google pokutu 50 milionů eur (téměř 1,3 miliardy Kč). Společnost se podle úřadu provinila pochybením při nakládání s osobními údaji uživatelů.

GDPR se dotkne nás všech. Na co se máme připravit?

Banky Jan Lukeš 02.03.2018 | 00:00 1 Komentář

Hlavní český regulátor pro ochranu údajů je Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Úřad dohlížel nad kontrolou a plněním ochrany osobních údajů proti zneužití identity. Nyní se pravidla změní. Na co se připravit?

Pastička na peníze - bankovky

Právo být zapomenut: Ohrozí finanční poradce?

Od 25. května 2018 nabyde účinnosti nařízení k ochraně osobních údajů. Jedním ze zaručených práv je „právo být zapomenut“. Hrozí tak konflikt s jinými zákony, které nařizují skladování dat např. finančně poradenskými společnostmi?

Nejnovější komentáře
  • Anonym: 670 tisíc: tolik dluží průměrný student v USA

    Já jsem si v dobách studia taky bral pár set tisíc půjčku, ale na dofinancování vlastního bydlení. Tenkrát mi to hodně pomohlo. Po malých částkách jsem to splatil až teď, po deseti letech. Ale byt je můj. A jsem za to rád. Co teď ušetřím za splátku ale pravidelně ...

  • Honza: Sedm věcí, které možná nevíte o havarijním pojištění

    No nevím, zda po přečtení tohoto článku přestanou lidé tápat:-) Spíš naopak - byť se tváří, že popisuje celý trh, popis sedí jen na Direct...

  • Art: Zranil vás někdo? Máte nárok na odškodnění

    Zdravím prozba sem po napadení a už 7 měsíců na národním 6 operaci 2 operace hlava 4 operace ruka s trvali a nasledkama soudni znalec ohodnotil mi 716.6 bodů zajímalo by mne o kolik bolestné de sem porad na národním dekuju

  • Richard Fuld: Nedostatek zdrojů? Ten problém neexistuje

    Hezký článek. Škoda jen, že se omezil pouze na ropu. Koncept vzácných a omezených zdrojů je špatný obecně. Nic neškodí (jednotlivci i společnosti) více, než to, že uvěří tomu, že jejich možnosti jsou limitovány omezenými zdroji a že se musí tomuto omezení přizpůsobit. ...

  • Uz nebluzni sudruh: Hitlerův recept na hospodářský zázrak

    Keci. Kazda odnoz socialistov ci narodnych alebo internacionalnych ziju z toho co si napoziciavaju a ukradnu. Aby hlupakom prorozdelili slubili im svetlejsie zajtrajsky a aj tak nakoniec vzdy skrachuju..takze nie banky ale neschopni hlupaci co socialistov drzia u moci.

Kam investovat?




Finanční poradenství: Co nového v legislativě

Rok se s rokem sešel a jak je již skoro předvánoční tradicí, nabízím vám právní ohlédnutí za končícím rokem 2017...