Tag: GDPR

Google čelí dalším stížnostem. Mimo jiné i z České republiky

Investice 04.06.2019 | 17:40 0 Komentářů

Internetová společnost Google nejspíš bude čelit dalšímu vyšetřování kvůli nakládání s osobními údaji za účelem reklamy. U svých národních regulátorů kvůli cílené online reklamě na Google podali stížnost ochránci lidských práv z Francie, Německa a dalších sedmi zemí Evropské unie včetně České republiky.

Google dostal pokutu 1,3 miliardy korun za nedodržení GDPR

Investice 22.01.2019 | 12:57 0 Komentářů

Francouzský úřad na ochranu osobních údajů CNIL stanovil technologickému gigantu Google pokutu 50 milionů eur (téměř 1,3 miliardy Kč). Společnost se podle úřadu provinila pochybením při nakládání s osobními údaji uživatelů.

Pes s kravatou

Rok 2018 ve finančním poradenství: Znamení prodeje

Letošní rok je v oblasti finančního poradenství ve znamení prodeje a konsolidace trhu. Rekordní počet i objem transakcí s finančně poradenskými společnostmi doplnilo i sloučení asociací AFIZ a USF ČR do ČASF. Důvod? Nová legislativa a bující regulace.

František Zeman: Banky přišly regulace již na miliardy korun

Finanční instituce musely již kvůli regulacím investovat miliardy korun. „Vyhovět regulacím jako GDPR či MiFID je někdy procesně a technologicky náročnější. Některé proto raději vyčkávají, až je regulátor praští přes prsty. My umíme, ale pomoci každé instituci na kterou se regulace vztahuje,“ říká František Zeman, generální ředitel společnosti Algotech, která dodává technologie nejenom finančním institucím.

FECIF: Nechajte nás po ťažkých mesiacoch aspoň chvíľu vydýchnuť

Píšeme na Investujem.sk: Pre väčšinu občanov Európskej únie je práve čas dovoleniek. Zároveň je pre všetkých, čo zostali v kanceláriách, čas zamyslieť sa a venovať sa fundamentálnym otázkam, ako napríklad nastaveniu svojich procesov a cieľov. Po prvej vlne transpozície smerníc GDPR, IDD, PRIIPS a MIFID 2 je zároveň čas začať si klásť otázky.

Moře - pláž - palmy - exotika - cestování - cestovní pojištění

Jaké bude léto pro finanční zprostředkovatele a pro Evropu?

Pro většinu občanů v Evropě se blíží čas letních dovolených, ale také období, kdy budou pracovníci v kancelářích mít několik klidnějších týdnů a budou se věnovat podstatnějším úkolům, jako je přezkoumání pracovních procesů nebo uzavření rozpracovaných případů, které leží na jejich pracovních stolech.

Kam investovat?




Nejnovější komentáře
  • Nikdo neví: Investiční zlato: Ano, či ne?

    Obzvlášť pasáž: věřím prognóze, ze za dva tři roky bude zlato na 2400 USD/unce, přičemž dnes se dá koupit za 1400 USD/unce. I kdyby krátkodobě cena zlata spadla, evidentně autor/poradce předpokládá, že cena poroste. Důsledky ať si každý odvodí ... Krátkodobé ušetření ...

  • Nikdo neví: Investiční zlato: Ano, či ne?

    Souhlas, článek založeným na reálných argumentech upravených pro svůj prospěch. Kdo to psal nemůže myslet reálně vážně, co píše.

  • Ivan Galambica: Investiční zlato: Ano, či ne?

    Reakce autora článku: Všem děkuji za reakce. Teď už se to vlákno řadí tak, že není úplně poznat, kdo na koho reaguje. Takže 1) To Goldbrick, Pavel a Karel Novotný - velmi si vážím toho, že Vám stojí za ten čas a energii věnovat se této diskusi a mému článku. Opravdu za to ...

  • Karel Novák: Investiční zlato: Ano, či ne?

    Vždy je potřeba se ptát .. Kdo to píše, proč to asi píše a čeho tím chce docílit. Autor článku je prodejce zlata. Píše to, aby si udělat reklamu za účelem zvýšení prodejů zlata. https://www.investujeme.cz/autor/galambica/ Je tedy jasné, že se mu nelíbí objektivní ...

  • Pavel: Investiční zlato: Ano, či ne?

    Ivane, to zlato ve Venezuele je zajímavé téma: https://www.reuters.com/article/us-venezuela-gold-insight/how-venezuela-turns-its-useless-bank-notes-into-gold-idUSKCN1PZ0BX Vláda přimhouřila oči nad statisíci drobných těžařů, kteří těží zlato v lesích, často nelegálně ...

GDPR: hrozba sa dá premeniť na silnú stránku

BankyInvestice 04.06.2018 | 13:26 0 Komentářů

Píšeme na Investujem.sk: GDPR nemusí byť len postrachom. Dá sa premeniť na príležitosť ako znížiť administratívu pre klientov, či spolupracovníkov.

Strašák jménem GDPR… Týká se i vlastníků bytů

Bydlení 25.05.2018 | 09:00 0 Komentářů

Píšeme na Hypoindex.cz: Dnešním dnem vstupuje v platnost nařízení na ochranu osobních údajů tzv. GDPR. Povinnosti plynoucí z nové regulace se nevyhýbají společenstvím...

Koľko v skutočnosti platíme za preregulované finančné služby?

Investice 12.03.2018 | 13:28 0 Komentářů

Píšeme na Investujeme.sk: Fakt, že finančné odvetvie je preregulované, nie je ničím nový. Je dobre známy dokonca pri pre byrokratov...

GDPR se dotkne nás všech. Na co se máme připravit?

Banky Jan Lukeš 02.03.2018 | 00:00 1 Komentář

Hlavní český regulátor pro ochranu údajů je Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Úřad dohlížel nad kontrolou a plněním ochrany...