Dubaj – „Jsou momenty, kdy v kuchyni lítají pánve,“ přiznává Tomáš Reger nad pivem v restauraci s výhledem na bzukot světoznámé kryté sjezdovky v Dubaji.
„Štvou mě kuchaři, kteří pro jídlo nemají vášeň,“ vysvětluje svůj skrytý temperament jednatřicetiletý „chef Tomas“, který dnes učí kuchaře vařit a kuchyně fungovat od Bejrútu po Dubaj.
„Nechci stagnovat a takhle můžu rozvíjet svou identitu,“ vysvětluje muž, podle něhož je třeba Zdeněk Pohlreich „profesionální jídlo, ale bez identity“. Jeho vzorem je Thomas Keller. „Vidíš talíř, poznáš, že to je jeho dílo.“
Se svou přítelkyní Kristýnou Hradilovou (28), manažerkou pobočky michelinského řetězce restaurací Hakkasan v Abú Dhabí, si ve Spojených arabských emirátech plní svůj sen.