Čtvrtek 29. října. Svátek má Silvie.

Špatného jídla je v obchodech víc, dokazují statistiky

Investice 14.05.2012 | 06:00 0 Komentářů

Brno – Statistiky to dokazují jasně: V českých a moravských obchodech je víc špatného nebo klamavě značeného jídla než v předchozích letech.
Není tedy pravda, že zjištěných nedostatků je opticky víc jen díky vyššímu počtu kontrol. Takovou obranu použil v dubnu například šéf Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka, podle něhož je podíl zjištěných nedostatků zhruba stejný jako dříve a média je prý interpretují zkresleně.
Nepotvrzuje se ani „politická objednávka“, o níž před svými zaměstnanci mluvil šéf českého Aholdu Jan van Dam.
Online deník Aktuálně.cz porovnal statistiku kontrol a zjištěné nedostatky za poslední roky. Výsledek? Podíl zjištěných nedostatků skutečně roste, zatímco počet kontrol se zásadně nezvýšil.
Alarmující výsledky
Loni Státní zemědělská a potravinářská inspekce vyrazila celkem na 35 tisíc kontrol, z toho 25 tisíc bylo v obchodech. Letos od ledna do dubna to…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.