CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

16. 02. 2012

0 komentářů

Salmonela v kuřecím mase? Státní kontrola nic nenašla

 


 

Brno – Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla mimořádné testy na salmonely v drůbežím mase. „Všech 30 vzorků bylo podle kontrol v pořádku,“ informoval mluvčí inspekce Michal Spáčil.
„Státní zemědělská a potravinářská inspekce vykonala v závěru loňského roku mimořádnou kontrolu baleného chlazeného čerstvého drůbežího masa. Cílem kontroly bylo zmapování možného výskytu salmonel,“ uvedl Spáčil.
Testy byly zaměřené především na rizikové typy salmonel Salmonella Enteritidi a Salmonella Typhimurium v chlazeném drůbežím mase, které v tržní síti přichází do přímého kontaktu se spotřebitelem.
„Všech 30 úředně odebraných a laboratorně analyzovaných vzorků bylo vyhodnoceno jako vyhovující uvedenému nařízení. Nebezpečné sérotypy salmonely nebyly v testovaném zboží přítomny,“ potvrdil Spáčil s tím, že vzorky byly tuzemského i zahraničního původu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *