Praha – Vodu z kohoutku obsluha odmítla s tím, že by pak hostům nenalévali nic jiného. Pražská Pizzeria Trappola Pankrác si za takový přístup k přáním klientů nemohla vysloužit nic jiného než pětku. Naopak indická vegetariánská restaurace Dhaba Beas v pražské Sokolovské ulici dostala jedničku. Konvici s vodou na každém stole tam totiž považují za samozřejmost.
Tyto dvě ukázky jsou z hodnocení „vodních“ poměrů v českých restauracích, na které se zaměřuje web vodovoda.cz.
Z nadšení se zrodil na konci minulého roku. Nyní představuje zkušenosti ze zhruba dvou set restaurací. Dobré i špatné.
Nový trend?
Do „kohoutkové“ módy, která ani zdaleka nezasahuje jen českou kotlinu, se obléká také společnost Veolia Voda. Právě nyní naplno rozjíždí projekt Čerstvá kohoutková? Stačí říct! a investuje do něj statisíce korun.