Středa 21. října. Svátek má Brigita.

ČOI: Téměr polovina restaurací chybovala. Často v míře

Investice 14.05.2010 | 15:22 0 Komentářů

Kontroloři si posvítili na restaurace, bary a bistra na střední a severní Moravě

Praha – Pokud se na severní či střední Moravě vydáte za jídlem a pitím do restaurace, bistra, ale i hotelu, máte vcelku slušnou šanci, že narazíte na špatnou míru nebo budete marně pátrat po ceně. Zjistili to kontroloři České obchodní inspekce, kteří od ledna do dubna vyrazili do 168 podniků, které nabízejí jídlo a pití v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. V téměř polovině případů odhalili nesrovnalosti.
Mezi ty nejčastější patřila právě nesprávná míra. „Ve čtyřiadvaceti případech nedodrželi provozovatelé deklarovanou míru podaných porcí nápojů nebo pokrmů, dále ve 24 provozovnách byla k vážení pokrmů použita měřidla bez platného ověření,“ vysvětlil mluvčí inspekce Tomáš Vozáb.
Na sedmnácti místech pak neměl strávník šanci zjistit z nabídky cenu vybraného jídla nebo nápojů, dvanáct podniků nebylo odpovídajícím způsobem označeno.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.