CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

Text: Redakce

31. 08. 2018

0 komentářů

Profesionální správa majetku, možnost rozšíření portfolia pro poradce

 

Svěřenské fondy mohou hrát v portfoliu poradců zajímavou roli. Společnost Invest & Property Consulting patří mezi jejich nejvýznamnější propagátory. Jak se vyvíjela firma, která je předním hráčem na trhu svěřenských fondů? Sledujte videozáznam přednášky Ivana Machoně z konference FINfest Jaro 2018. (video)

Loading



 

Svěřenské fondy jsou alternativní nástroj pro správu klientského finančního majetku. Svěřenskými fondy se zabýváme od roku 2014, a rád bych vám představil to, čeho jsme za těch pět let dosáhli.

Myšlenka vzniku IPC vznikla již v roce 2008, kdy jsme začali vytvářet první investiční portfolia. Začali jsme klientům spravovat jejich majetek. V té době ještě ne v rámci svěřenských fondů. Někteří z nich nevěděli, jakým způsobem svůj majetek spravovat, ale věděli, že naše společnost dokáže s jejich majetkem pracovat. Současně jim dokáže nabídnout zajímavé benefity.

Rok 2014 (01:50)

V tomto roce jsme založili společnost INVEST & PROPERTY CONSULTING. Tenkrát ještě s.r.o. Začali jsme osahávat svěřenské fondy a zajímat se o možnost zajímavé nabídky a benefitu pro klienty. Vytvářeli jsme první smluvní dokumentace a založili jsme první svěřenský fond, který byl ve výši 1,4 mil. Kč.

Svěřenské fondy (02:28)

Možnost sjednávat svěřenské fondy je zde od 1. 1. 2014 a to dle nového Občanského zákoníku. Podstatou svěřenských fondů je správa cizího majetku. Nabízí to mnoho výhod a alternativ. Jsme profesionální správci svěřenských fondů a nabízíme plnohodnotný servis.

REKLAMA

Rok 2015 (03:20)

Začali jsme vytvářet nové postupy a spolupráci s právníky a notáři, kteří jsou důležitou součástí při správě cizího majetku. Sjednáváme prvních dvanáct svěřenských fondů. První roky (2014, 2015) byly roky, kdy u nás všichni dělali všechno a naše produkty jsme nepouštěli do zprostředkovatelských sítí. To proto, že jsme si chtěli vyzkoušet, že naše myšlenka, kterou chceme přenést, je správná. Že cesta, kterou jsme si zvolili, je správná a jsme schopni toho hodně nabídnout.

Rok 2016 (04:10)

Společnost se transformovala na akciovou společnost. Chtěli jsme dát punc naší kvalitní práci a transparentnosti. Přestěhovali jsme se do nových kanceláří. Začali jsme nabírat nové obchodní partnery a naše produkty již jsou částečně pouštěny do zprostředkovatelských sítí. Sjednali jsme 77 svěřenských fondů.

Rok 2017 (04:39)

V tomto roce jsme se již rozhodli, že budeme přesně definovat strukturu společnosti. Vytvořili jsme samostatná oddělení a naše produkty pouštíme do zprostředkovatelských sítí. Nechceme jít cestou kvantity, že budeme spolupracovat s každým. Zacilujeme se na menší skupiny profesionálních poradců, kteří se zabývají širokým portfoliem produktů. Ti, kteří umí investice a s klienty to myslí opravdově.

Ono se to samozřejmě lehce řekne, ale nechceme jít kvantitou. Chceme garantovat bezproblémovost našich služeb. Začali jsme budovat obchodní síť. Spustili jsme náš obchodní systém, který má pro obchodníky přinést velké ulehčení a pohodu při sjednávání svěřenských fondů.

V květnu 2017 se oficiálně představujeme na FINfestu, kde představujeme naše produkty a navazujme další spolupráce. V září 2017 pořádáme pro obchodní partnery první společnou akci. Představujeme jim, jak investujeme peníze a jak pracujeme se svěřeným majetkem. Přijali jsme strategické manažery a spouštíme webové stránky.

REKLAMA

V říjnu se opět stěhujeme. To je již potřetí. Začínali jsme v jedné kanceláři, následně ve čtyřech a nyní jich je kolem 16. Jsme tam schopni nabídnou veškerý servis a služby. V listopadu se opět účastníme FINfestu, který byl náš druhý.

Rok 2017 byl pro nás průlomový. Sjednali jsme 305 svěřenských fondů a vzali jsme do správy 91 mil. Kč. Což si myslím, že je docela vysoké číslo. Svědčí o tom, že cesta, kterou jsme nastolili je ta správná. Že naše produkty mají smysl a nabízejí něco jiného, než doposud poradci a zprostředkovatelé znali.

Rok 2018 (07:32)

Od 1. 1. 2018 vzniká v ČR rejstřík svěřenských fondů, které nově vznikají až po zápisu do tohoto registru. Měli jsme první společnou akci pro naše obchodní partnery na autodromu v Brně. Zde jsme chtěli odměnit naše obchodní partnery za skvělou spolupráci.

Letošní rok jde opět raketově nahoru. Za prvních pět měsíců jsme založili 305 svěřenských fondů (což je shodné s celým rokem 2017) v objemu 72 mil. Kč. To nám opět ukazuje naši správnou cestu. Klienti na naše produkty slyší a máme jim co nabídnout.

Měnili jsme trošku logo. Celý název je zbytečně dlouhý. Při aktualizaci našich produktů jsme zjistili, že se nikdo nepředstavuje INVEST & PROPERTY CONSULTING, ale všichni slyší na IPC. Proto jsme trochu změnili logo. Náš strom se do loga nevejde, tak jsme jej museli dát trochu ven. Nové logo postupně měníme na našich materiálech.

Souhrn (10:02)

Máme 287 obchodních partnerů, 1 139 klientů, založili jsme celkem 670 svěřenských fondů. Na přednáškách ukazujeme, že spravujeme více než 1/3 všech svěřenských fondů v ČR. Ovšem uvedená čísla nám ukazují, že spravujeme více než 60 % svěřenských fondů. Myslím, že tím pádem spravovat majetek klientů umíme.

Máme 19 zaměstnanců, kteří se starají o klienty. Máme jednoduchý obchodní systém, který navádí naprosto intuitivně. Nemáme žádné papírové smlouvy. Po zaškolení jste schopni se stát samostatnou jednotkou, která umí sjednat svěřenské fondy a umí sjednat s klientem obchod. V rámci struktury naší společnosti jsou jasně definována oddělení a pozice. Na našich stránkách jsou fotky našich lidí. Nechceme být anonymní společností, chceme abyste poznávali naše obličeje.

Majetkové vazby (12:04)

Naše veškeré obchodní aktivity jsou transparentní. Veškeré majetkové vazby se dají dohledat na justici a veškeré výsledky zveřejňujeme. Jasně víte, do čeho investujeme, kde vyděláváme. Nejsou to žádné anonymní akciedluhopisy.  Jedná se o širokou škálu oblastí. Řídíme se jenom tím, aby nám to prostě vydělávalo.

ProSpolužáky.cz (13:05)

Náš nosný projekt, který zatím máme, je společnost ProSpolužáky.cz. Jedná se o učebnice pro střední školy. Jde o hodně mediálně propíraný projekt. První byla matematika ProSpolužáky. Tento projekt se velice slibně rozvíjí. Je o něj zájem na Slovensku, jednáme o prodeji licence do Polska. Zatím jej používá 87 středních škol v ČR, přes 10 000 studentů. Projekt vyhrál několik knižních cen. Marek Liška, který s tímto projektem přišel, je pomalu mediální hvězda.

Závěr (14:15)

Myslím si, že úspěchů je hodně. Budeme rádi, když se budete o svěřenské fondy zajímat a budete se zajímat o alternativy k dosavadním produktům. Naším obchodním partnerům nabízíme motivační akce, tak aby naše spolupráce byla komfortní.

Děkuji za pozornost.

Záznam přednášky z konference FINfest Jaro 2018, jejímž je odborný server Investujeme.cz mediálním partnerem.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *