CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

Text: PR článek

18. 06. 2019

0 komentářů

Do čeho investovat peníze v roce 2019?

 

Máte peníze, které byste rádi dali stranou někam, kde vám přinesou další zisk a nebudou jen tak ležet ladem? Do čeho bylo výhodné investovat v minulých letech, to se letos může jevit v úplně jiném světle. Podívejme se na pár cest, kterými se v rámci investic můžete vydat.

Loading



 

Na pronájmu nemovitosti můžete stále vydělat

Jednou z oblastí, kterou lidé hodně řeší, jsou nemovitosti. Jenom v Praze vzrostly ceny bytů za poslední dobu tolik, že většina lidí si je v tuto chvíli nemůže vůbec dovolit nebo se zadluží po zbytek života. Společně s nemovitostmi totiž zdražují také hypotéky, respektive úrokové sazby, které se blíží ke 3 %. Objem poskytnutých úvěrů na bydlení tak stále klesá. Lidé na hypotéky jednoduše nedosáhnou. To povede v roce 2019 zákonitě k tomu, že začne ubývat kupců. Jak bude klesat poptávka, ceny bytů se stabilizují a je možné, že během dalšího roku by jejich cena mohla dokonce mírně začít klesat. Velmi výhodné jsou tak příjmy z pronájmů, které se vzhledem k cenám nemovitostí značně zvedly.

Budujte vlastní společnost

Dobrou investici představuje také vlastní firma. Pokud už nějako dobu přemýšlíte, že byste začali podnikat, pak toto rozhodnutí určitě uveďte do praxe. Vlastní společnost je totiž výhodná hned z několika důvodů.

Za prvé si svůj pracovní i osobní život řídíte sami podle svých potřeb a za druhé vynakládáte úsilí, čas a ostatně i peníze do vlastního. Přestože se na první pohled může zdát, že investování do vlastní firmy není nijak výnosné, opak je pravdou. Pokud reinvestujete zisk zpátky do nových technologií a postupů, můžete z toho v budoucnosti jenom těžit. A to ať už se rozhodnete firmu prodat nebo být stále v čele a navyšovat její hodnotu. Založit s.r.o. zvládnete během měsíce nebo s pomocí za 5 dní.

Vložte peníze do vlastního vzdělání

Investovat můžete i sami do sebe. Možná vám to zní zvláštně, ale v dlouhodobém horizontu se vám peníze investované do vlastního vzdělání rozhodně vyplatí. V dnešní době je velmi nízká nezaměstnanost, přesto schopného člověka není vůbec jednoduché najít a pokud máte dovednosti a schopnosti navíc, právě teď je ten správný čas, kdy vám za ně zaměstnavatelé štědře zaplatí. Co se naučíte, můžete dobře zúročit ostatně i ve vlastním podnikání. Investujte do jazykové vybavenosti, do komunikačních dovedností (ty budete potřebovat jako manažeři, podnikatelé nebo zaměstnanci) nebo prohlubte svou znalost v IT.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *