CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/$ 23.408 +0,56%

CZK/£ 29.523 +0,28%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

Text: Roman Koděra

01. 09. 2017

0 komentářů

Bude den „D“ 12. září?

 

Září bude podle všeho hodně nabité. Nová rozhodnutí se čekají od centrálních bank a i ČNB nasazuje jestřábí rétoriku. Za pozornost bude stát i Donald Trump a společnost Apple.

Loading



 

Naše milovaná dítka se vrátí do školních lavic a velké většině z nás začíná nový kolotoč školních a mimoškolních aktivit (děkuji tímto své manželce, že to tak bravurně zvládá, ale nemyslete, také se rád zapojuji). Jen pro představu se bude čekat na ČNB, na ECB, Fed a BoE a čeká nás hra o výši úrokových sazeb. Rétorika centrálních bankéřů bude bedlivě sledována. S tím bude spojena volatilita na měnových párech.

Investoři také čekají na to, zda se Trumpově administrativě podaří posunout daňové škrty, a jak se bude dařit vyjednávání o dluhovém stropu. V neposlední řadě by 12. září měl Apple představit svůj nový a všemi očekávaný iPhone 8. Na to jsem sám velice zvědavý, protože si od nového telefonu opět všichni hodně slibují a cena akcií společnosti Apple se letos dostala na svá historická maxima, což opět potvrzuje fakt, že očekávání jsou vysoká.

Na domácím trhu bude asi v úvodu září panovat spíše prázdninová nostalgie. Největší pozornost se bude upírat na zasedání bankovní rady ČNB, a tedy případný další atak hranice 26 Kč za euro. Aktuální situace bankéřům z ulice Na Příkopě nahrává a spekulativní pozice proti české měně zatím vcelku „bezpečně“ brzdí její rychlejší posilování, když právě okolo 26 Kč část spekulantů své pozice uzavírá.

V září též vyprší první dobrovolná nabídka skupiny R2G pro akcionáře společnosti Pegas Nonwovens ve výši 1010 Kč.

REKLAMA

V pátek 1. září by mohl do svého prvního zápasu v dresu AS Řím nastoupit Patrik Schick, a tak mu budu fandit, protože jeho úkol nahradit ikonu a římského gladiátora Francesca Tottiho bude náročný. Já však věřím ještě v jeden zázrak, a tím je, že v září zazáří ještě minimálně jednou čeští volejbalisté. Ti po fantastickém středečním výkonu vyřadili obhájce evropského prvenství z Francie, a pokud by se jim podařilo přejít přes tým Německa (výsledek bude známý po redakční uzávěrce), budou v semifinále.

Autor je finanční expert Banky CREDITAS.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Mohou investoři najít ziskovost v akciích obranného průmyslu

Investoři často hledají výnosy v akciích obranných společností v období zvýšeného geopolitického napětí, jelikož jsou tyto společnosti připraveny těžit ze zvýšených vládních výdajů na obranu a bezpečnostní opatření. V roce 2024, kdy geopolitické napětí stále pokračuje, by akcie obranných společností mohly být pro investory atraktivní příležitostí. Zde […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

22. 03. 2024

Komentář: Šílenství měnové politiky

Současná měnověpolitická „sezóna“ začala v roce 2022, kdy centrální bankéři v západních vyspělých ekonomikách začali zvyšovat sazby, aby bojovali proti inflaci. Trvalo jim několik let, než se dostali tam, kde jsou dnes. Zda bylo jejich úsilí úspěšné, nám pravděpodobně napoví několik příštích měsíců a další období.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

18. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *