Čtvrtek 30. března. Svátek má Arnošt.

DIRECT Pojišťovna nebude uzavírat nové pojistné smlouvy

Společnost RSA dnes oznámila, že s okamžitou platností nebude DIRECT Pojišťovna uzavírat pojistné smlouvy s novými zákazníky. Stávající pojistné smlouvy jsou platné i nadále. Po vypršení platnosti smlouvy nedojde však již k její obnově a stávající portfolio bude takto postupně utlumeno.

Ačkoli DIRECT Pojišťovna v průběhu uplynulých čtyř let dosáhla řady pozitivních výsledků, nepříznivé podmínky na českém pojistném trhu jí neumožnily docílit dostatečné velikosti a ziskovosti v přijatelném časovém horizontu pro RSA.

RSA bude spolupracovat se svými obchodními partnery a zákazníky na zajištění řádného postupného ukončení podnikání DIRECT Pojišťovny. Pro zodpovězení všech případných dotazů bude k dispozici telefonická linka (221 221 221).

Andrew Burke, generální manažer RSA pro oblast střední a východní Evropy, k rozhodnutí uvedl: „Naší strategií je dosáhnout na vybraném trhu určité velikosti, jež nám umožní vytvářet udržitelný zisk. S ohledem na situaci a vývoj českého pojistného trhu si uvědomujeme, že v České republice toto v rozumném časovém horizontu možné nebude, a proto jsme učinili obtížné rozhodnutí se z trhu stáhnout.

Ukončit provoz v České republice bylo náročné rozhodnutí, které jsme přijali po důkladném zvážení. Jsme připraveni dostát všem svým závazkům, dokud nebude naše podnikání v České republice ukončeno. Chtěl bych ujistit všechny naše stávající zákazníky, že jejich pojistky zůstávají v platnosti v nezměněném rozsahu,” dodal Andrew Burke.

Generální ředitel a předseda představenstva DIRECT Pojišťovny Ján Čarný se rozhodl neúčastnit se procesu ukončování činnosti společnosti. Ve společnosti zůstává po dobu potřebnou k předání funkce a poté, po čtyřech letech velmi dobré práce, ze společnosti po vzájemné dohodě odchází. Novým generálním ředitelem DIRECT Pojišťovny se stane dosavadní finanční ředitel Roman Fink.