CZK/€ 25.265 +0,14%

31. 01. 2017

Subjekty:

Broker Consulting v roce 2016 překonal hranici 1 miliardy korun obratu

Broker Consulting zaznamenal 2,5 procentní meziroční nárůst smluv na obou trzích, kde působí, tedy v České republice a na Slovensku. Historicky celkový počet uzavřených smluv společnosti představoval ke konci prosince loňského roku 1 115 790, firma jich během roku 2016 zprostředkovala 100 901. Zhruba 86 procent obratu firmy bylo vygenerováno na českém trhu, zbylých 14 procent představovaly prodeje na Slovensku.

„Jsem velmi rád, že jsme pokořili hranici jedné miliardy korun. Pomohlo nám v tom především rozšíření našich služeb, velký nárůst v objemu prodaných hypotečních úvěrů, ale také celkové oživení trhu,“ uvedl k výsledkům společnosti Petr Hrubý, generální ředitel Broker Consulting.

„Znatelným způsobem a s růstovou tendencí se na našich výsledcích podílejí činnosti spojené s nemovitostmi,“ dodal Petr Hrubý. Prodej hypoték meziročně narostl o celých 41 procent. Po pouhém roce fungování nové oblasti působení Broker Consulting, realitních služeb, se tyto na celkovém obratu firmy podílely téměř 4 procenty.

Broker Consulting je jednou z nejdynamičtějších finančně-poradenských společností na českém i slovenském trhu. Společnost roste nepřetržitě od svého založení v roce 1998. V roce 2016 dosáhla počtu 550 819 klientů, o které se stará prostřednictvím své sítě poradců, vlastních klientských center a od roku 2015 ve spolupráci s mBank také prostřednictvím franšízových poboček OK POINT.