CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/$ 23.408 +0,56%

CZK/£ 29.523 +0,28%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

Text: Daniel Kuchta

24. 09. 2010

1 komentář

Pomůže při obchodování správný výběr hudby?

 


 

Hledání svatého grálu a způsobů jak vydělat peníze je snad stejně staré jako investování a obchodování na burze samotné. Bohužel zaručený způsob ještě nikdo nenašel a nejspíše ani nikdo nenajde. Existuje množství způsobů, jak své výsledky investování a obchodování zlepšit, jedním z nejdůležitějších faktorů úspěchu je však stále psychika. Mít pevné nervy a nenechat se rozladit několika neúspěchy je základem úspěchu každého investora, ať už jde o denní obchodníky, nebo dlouhodobé investory.

O vlivu hudby na psychiku člověka se mluví již dlouho, pozitivní vliv hudby na člověka a jeho jednání se popisuje již od nepaměti, sloučí jako nástroj k léčení, resp. potlačování příznaků u některých nemocí, snižuje napětí, nebo pomáhá při soustředění.

Právě obchodníkům, kteří tráví sledováním trhů, otevíráním a uzavíráním pozic nejvíce času, může podle mnohých pomoci poslouchání hudby, která pomáhá při soustředění. Její vliv na pozitivní myšlení je neoddiskutovatelný, na druhou stranu ale ani v tomto případě nejde o nějaký všelék, který vyřeší všechny problémy spojené s neúspěšným investováním.

Jako u všech „pomůcek“ obchodníků, i u hudby není její vliv jednoznačný, zejména když vezmeme v úvahu, že každý dává přednost něčemu jinému. Někdo rád poslouchá klasiku a jsou i tací, kteří se snaží přesvědčit ostatní o tom, že tento typ hudby je ten nejlepší (je pravda, že tato hudba je všeobecně považována za hudbu, která má pozitivní vliv na psychiku člověka). Těžko to ale bude platit v případě rockera, pro něhož je pohlazením po duši ta nejextrémnější metalová hudba.

Je to hodně individuální záležitost a u mnoha lidí nemusí hudba přinášet kýžený efekt prakticky vůbec. Někdo se jednoduše při hudbě nedokáže vůbec soustředit a poslouchání hudby pak má spíše opačný vliv, když působí spíše rušivě. Možná je to právě výběrem nesprávného typu hudby, a možná zkrátka tím, že někdo musí mít při práci absolutní klid.

REKLAMA

V každém případě jde o to, aby se člověk při poslouchání hudby cítil dobře a aby to přinášelo kýžený efekt, kterým je psychická rovnováha, tak důležitá pro dobré výsledky a úspěch v investování a obchodování. Psychika je jednoznačně tím nejsilnějším faktorem, který ovlivňuje investiční rozhodování.

V tomto bodu se opět dostáváme ke hledání svatého grálu některých neúspěšných obchodníků a začátečníků, kteří se i v tak individuální záležitosti snaží od jiných obchodníků zjistit, co by pro ně mohlo být nejvýhodnější. A to je, stejně jako u investičních doporučení a řízení se myšlenkami jiných, poněkud chyba.

Stejně jako preference rizika u investování nebo výběru správné strategie při krátkodobém obchodování, i zde se musí každý spoléhat na svoje preference a to, co vyhovuje právě jemu.

Pokud mi při obchodování vyhovují určité podmínky, nemusím si žádat rady od jiných investorů a obchodníků, jak to dělají oni. Je potřeba se soustředit na to hlavní, a to je udržení nervů na uzdě, a v tom mi pak může pomoci i výběr hudby, která vyhovuje právě mě.

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • TakTak

    5 října, 2010

    pro trading je Rammstein popřípadě Kabát !!!

    Odpovědět