CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Partners škrtly Prouzu a změnily jméno

 


 

Změny v Partners proběhly v tichosti. Jen obchodní rejstřík je zaznamenal. Žádná tisková zpráva či jiné mediální vyjádření je neohlásilo. A přitom se nejedná o změny malé. Již očekávanou „novinkou“ bylo ukončení činnosti Tomáše Prouzy pro Partners. O jeho odchodu jsme informovali již počátkem listopadu. Překvapivější a nečekaná je změna jména.

Partners for Life Planning se od Nového roku jmenují Partners Financial Services. Jedná se sice o změnu neočekávanou, nicméně pochopitelnou. Partners v průběhu své činnosti zahájili poskytování bankovních služeb ve spolupráci s UniCredit Bank, založily Partners investiční společnost a koupili server Peníze.cz, který společně s firemním serverem Finmag.cz včlenili do nové společnosti Partners media.

Změna názvu společnosti Partners nastala k 1. lednu 2012, tedy ke stejnému datu, kdy Tomáš Prouza oficiálně opustil představenstvo společnosti. Na jeho místo nastoupil Vít Mikolášek, který do společnosti Partners nastoupil v polovině roku 2007 na pozici vedoucího právního útvaru.

O den později došlo ke změnám ve společnosti Partners media, v níž Tomáš Prouza zastával pozici jednatele. V ní ho vystřídal „dvojitý bakalář“ Martin Vlnas a doplnil tak tandem s Petrem Borkovcem. Martin Vlnas zároveň působí jako šéfredaktor serveru Peníze.cz a Finmag.cz.

Jediná změna, k níž zatím v rejstříku nedošlo, je v majetkové struktuře Partners investiční společnosti a Partners media. Obě jsou ve výlučném majetku Partners Financial Services, kterou ale rejstřík stále uvádí pod starším názvem. (Ostatně právě tato majetková struktura mohla vést ke změně názvu, pomineme-li spekulace o duševním vlastnictví názvu Partners for Life Planning.)

REKLAMA

Ve společnosti Partners Investiční společnost k žádným změnám nedošlo. Tomáš Prouza se v ní neangažoval a ani v názvu k úpravám majitelé Partners nepřistoupili.

Kdo zůstává v Partners

Z původní sestavy čtyř zakladatelů Partners opusila již rovná polovina. Jan Majer společnost opustil již k 31. 12. 2009, tedy rovné dva roky před Tomášem Prouzou. Zůstává pouze Kateřina Pálková, stále v pozici předsedkyně představenstva a generální ředitelky, a Pavel Kohout, který zastává post člena představenstva a ředitele pro strategii.

Ve vedení nechybí ani lidé, kteří do Partners přivedli své lidi z OVB Allfinanz – Petr Borkovec (v pozici místopředsedy představenstva a ředitele divize distribuce) a Radim Lukeš (předseda dozorčí rady). Ve vedení je ještě Petr Bartoš (člen představenstva a ředitel Operations).

Majetková struktura Partners je nejasná. Partners Financial Services mají vydány akcie na majitele, a tak lze podíly pouze odhadovat. Původní prohlášení představitelů společnosti hovořila o rozdělení podílů po 5 % pro každého zakládajícího člena a zbývajících 80 % držela formálně Katka Pálková pro akciový program. Současnou strukturu akcionářů lze pouze odhadovat.

REKLAMA

Na stránkách společnost Partners Financial Services uvádí mezi partnery:

Jan Majer svůj podíl prodal při svém odchodu a i Tomáš Prouza své akcie zanechal společnosti. Podíly Katky Pálkové a Pavla Kohouta pravděpodobně majitele stále ještě nezměnily.

Loading

Vstoupit do diskuze 26 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Otocka

    12 ledna, 2012

    Jak velký podíl má v Partners pán Doliak a pán Žaluda?

    Odpovědět

  • Detektiv

    13 ledna, 2012

    Nebojte, kauzu Partners sleduji a vse se dozvite. Zajima mne:

    • jak se menily podily jednotlivych akcionaru Partners
    • jak akcionari tyto presuny a vyplaty zdanovali
    • jak probihal spor s OVB

    Proc myslite,ze Partners nechteji zverejnit, kdo vlastne drzi akcie Partners? Drive ci pozdeji (zakonem o zakazu anonymnich akcii) se vse dozvite. Dukazy se schromazduji..

    Odpovědět

  • :-)))

    13 ledna, 2012

    To jsou kecy jak z nějakého hororu:-)) Ještě chybělo „pokračování příště“ :-DD

    Odpovědět

  • insider

    12 ledna, 2012

    Partners má generální ředitelku formálně, ale fakticky řídí spolčnost nikdo jiný.
    Partners má skvělý marketing a motivační schéma.
    Partners ochodem Prouzy hodně ztratí a citelně jí to do budoucna zasáhne.
    Partners bude čelit novým regulacím a vyšší konkurencí na finančním trhu – nemá šanci přežít ve stávající podobě.
    Prouza a Majer udělali dobrý obchod, když odprodali podíly, cena společnosti už bude jen padat.

    Odpovědět

  • Pavel

    12 ledna, 2012

    Docela by mě zajímalo, proč by měli něco ztratit a cena společnosti padat? Upřímně já být klient, tak je mi jedno jestli tam nějaký Prouza je nebo není.

    Odpovědět

  • insider

    12 ledna, 2012

    To je jednoduché. Je tady velký tlak na regulaci financněporaden­ského trhu. Už teď jsou účinné nové právní nástroje na ochranu klienta. Všechno to přinese podstatné snížení jejich zisků. Rozumný obchodník, když je společnsot na vrcholu podíl prodá a jde dál. Své už učinil, tenhle sektor už nemá budoucnost. Partners udělal moc dobře, že se začala rozrůstat i do jiných oblastí jako bankovní služby a investiční společnost, aby neztráceli klienty tím, že vytvoří komplexní finanční službu. Od konce minulého roku na český trh vstoupili nové subjekty pro obyčejné klienty jako je AirBank a chystají se další. O klienta bude větší boj a banky budou v tom boji agresivní a budou tlačit na likvidaci těhle malých parazitů, kteří jim jsou trnem v patě. Vy jako obyčejný klient nic nepocítíte, šéfové ano.

    Odpovědět

  • MHMO

    12 ledna, 2012

    Ty jo, tak ty už to nehul… :) Je vidět, že nemáš nejmenší páru o tom, jak tenhle trh funguje a kam směřuje… Takovýchto naivků jsou plné broker pooly..:)

    Odpovědět

  • Pavel

    12 ledna, 2012

    Souhlasím s tím, že podobné předpovědi tady byly už v době, kdy na trh vstoupila mbanka apod. Nemyslím si, že vstupem dvou nových bank na trh dojde k nějaké významné změně. Myslím, že ten kdo chce nabízet opravdu kvalitní službu může být úspěšný a je jedno jestli je to banka nebo poradenská společnost.

    Odpovědět

  • Compliance

    12 ledna, 2012

    Tohle jsme už slyšeli několikrát za posledních 10 let, samozřejmě ne jen v souvislosti s Partners. Insider možná bude příslušník středního (nebo možná i vysokého) managementu některé z finančních institucí.Takový lépe placený úředník …..

    Odpovědět

  • Insider

    12 ledna, 2012

    Nejsem nikdo vyznamný, pracuji za přepážkou v bance, mám spíše malý plat, mám co jíst. To je hlavní.

    Teď k věci, to, že sílí regulace je vidět například na tom, co musí finanční poradce nově absolvovat u klienta a s jakou šílenou administrativou se musí nově otravovat, naskenovávání dokumentů do interních systémů, časté žaloby, přenášení právní odpovědnosti na vedení.

    To vše zvyšuje náklady na správu společnosti a i odrazuje klienta, který chce mít klid a pohodlí. Chce komplexní službu a nechce nic měnit a nikam chodit.

    V boji o klienta je hlavní marketing, to si uvědomily už i banky. Obrovské reklamní plochy v metru. AirBanka ještě s reklamou nezačala, jde pomalu a tipuje si prostředí.

    Jestli to pomůže a ustojí Partners konkurenční tlak. Nevím. Je to otázka do diskuze.

    Pro klienty je to dobrá zpráva, konečně se dočkáme kvalitních služeb. Pro šefy blbá. Podstatně menší zisky a predátorské prostředí.

    Odpovědět

  • Compliance

    15 ledna, 2012

    Proč by jste nebyl významný? Snad jsem špatně pochopil Váš text. Ten se jen hodil do „krámu“. Vůbec mně nešlo o vaši pracovní pozici, ale o to, že šéfové velkých poradenských firem (ne formální management) často leží v žaludku manažerům finančních institucí. Moc je totiž potřebují a dost jim závidí (manažéří mlm šéfům). Normální lidé :). A i proto, se svými přáteli z dob studií (MF a regulátoři), vymýšlejí nadbytečnou regulaci. Přijde snížení zisků (v tom máte pravdu) a akcionáři udělají Ty, Ty, Ty ! Vše se vrací do starých kolejí :). Jen to šílené a zbytečné reportování zůstává. Myslíte, že vítězí klient nebo malý bankovní přepážkový poradce, který má co jíst :)? Jen tak na okraj, domíváte se že jste pro klienta větším přínosem než slušný poradce od těch „parazitů“? Já myslím, že ne!

    Odpovědět

  • jen tak

    13 ledna, 2012

    http://byznys­.ihned.cz/zpra­vodajstvi-cesko/c1–54411330-ppf-vyuzije-nakupu-sazky-na-terminalech-se-zacne-prodavat-pojisteni-a-uvery

    Odpovědět

  • Zvedavec

    13 ledna, 2012

    jednou jsem se na to ptal, proc maji skrytou majetkovou strukturu. Vtipny je, ze Kohout byl v NERVU proti korupci, ktera kritizovala prave tohle. Bylo mi od nich receno, ze je to kvuli konkurenci. Tak si to preberte.

    Odpovědět

  • anonym

    20 ledna, 2012

    Bankam zkratka lezite v zaludku a nejen jim, prvni vlastovkou je strategie jedne nejmenovane banky, ktete uz dosla trpelivost a udelala jeden vyznamny krok:-) i kdyz si tim spis pohorsila, muzou ji nasledovat dalsi banky. AirBank se s nicim nesere a rovnou pouzije zase nebudu rikat co:-) Proti MLM nic jako koncovy zakaznik nemam, vsechno totiz dohromady tlaci na kvalitu sluzeb, takze jejich likvidace by byla pro klienta spis skodna.

    Odpovědět

  • Trouba

    20 ledna, 2012

    Pan chytrý, známý též jako nula napsal čtyři řádky o ničem. Udělal jste si tím aspoň dobře? LOL

    Odpovědět

  • Moah

    21 ledna, 2012

    Bylo by mozne aspon nejak naznacit?

    Odpovědět

  • anonym

    22 ledna, 2012

    Moah: Jsem nula a pan chytry, takze to berte jako ze kecam a cely jsem si to jen a jen vymyslel. Naznacit nesmim.

    Odpovědět

  • Moah

    23 ledna, 2012

    s tlakem na kvalitu služeb souhlasím, jak se vyvine trh se uvidí.

    odpověď beru s nadhledem, zajímal mě ten vyznamný krok, ale oka.

    Odpovědět

  • Trouba

    20 ledna, 2012

    Pan chytrý, známý též jako nula napsal čtyři řádky o ničem. Udělal jste si tím aspoň dobře? LOL

    Odpovědět

  • PPF

    10 února, 2012

    Já se spíš divím, že si tam nechávají toho neschopnýho Kohouta. Kdoví jestli Prouzovi s ním neruply nervy. Tak jako když Kohouta vyhazovali pro neschopnost z PPF, nikdo ho nebral vážně. Kdo ho zná, tak ví, že trpí psychickou nemocí. Je to autista a schizofrenik dohromady. Nejlepší je, když s ním mluví ženská, na to tam mají Pálkovou, aby mu vysvětlila, že aspoň na ty školení musí docházet a občas něco napsat do novin, aby se cpala všude značka. Nejradši ze všeho si „chudinka“ jen fotí a dělá si výstavičky spolufinancovaný Partners, plus propaguje si svoje nesmyslný knížky. Ten člověk není schopnej vydelat ani korunu a nikdy nikomu nic nevydělal. Nemá ani VŠ, vyhodili ho pro neschopnost a v Partners ho maj svazáci jako největšího odborníka. Fond jim stejně celý obhospodařuje Pioneer.

    Odpovědět

  • komar63

    8 března, 2012

    zahájili poskytování bankovních služeb ve spolupráci s UniCredit Bank, založily Partners investiční společnost a koupili server Peníze.cz,

    český jazyk základní devítiletá škola :-)))

    založily … koupili buď se permantně mění z mužů na ženy nebo žijí a umírají v průběhu čtení jediné věty (
    Pro ty co zapomínají : měkké i ve zmíněných slovech ( ve všech slovesech ) jen v případě, že podmět je rodu mužského životného. Jinak tvrdé Y :-))))
    Stejně tak My jsme byli a Oni byli …
    Ale je tragedií, že publicista je tohoto schopen

    Odpovědět

  • kolemjdoucí

    9 března, 2012

    Tragedii předvádí Partners. Neprůhlední vlastníci a podivná snaha prodávat produkty jedné banky. Chyby i nebo y jsou hloupé. Prodej pod zástěrkou poradenství je zločin. ZFP se alespoň netváří jako poradenství.

    Odpovědět

  • Původní kolemjdoucí

    9 března, 2012

    Ale jejich spolupracovníci se za finanční poradce vydávají, Něco nesedí.

    Odpovědět

  • lojza

    9 března, 2012

    a přesto jako jediní z velkých a jedni z mála na trhu budou od června poskytovat investiční poradenství a nikoliv pouze zprostředkování. Tedy nést mnohem větší odpovědnost a jejich poradci musí splnit mnohem náročnější kritéria.

    vaše plácání je k smíchu, protože Partners budou naopak jediní, kteří si budou moci říkat poradci a o komplexnosti jejich práce není žádný pochyb. Stačí se podívat sem:

    http://www.jsme­partners.cz/cs/ma­gazin/2011/jsme-partners-special/

    asi bych to měl kvůli pár zdejším joudům a kolemjdoucím poslat na korekturu. :) ale kašlu na ně, protože je mám i s jejich češtinou na háku. :)

    Odpovědět

  • Původní kolemjdoucí

    9 března, 2012

    Ten Váš odkaz nefunguje. A co konkrétně se pod investičním poradenstvím skrývá? Investiční tipy? Na základě čeho? Vlastních analýz trhum nebo na doporučení centrály?
    Toho bych se docela bál, když jsme viděl doporučení aby klienti investovali do Partners mix 2 s odůvodněním, že je to konzervativní investice a nemusí se bát. Po dvou letech byli konečně na svém a urychleně to vybírali. V porovnání s jinými fondy za stejné období se připravili o zajímavé peníze.

    Odpovědět

  • Původní kolemjdoucí

    9 března, 2012

    Mimochodem, jestli Vám to nedošlo, tak jsme reagoval na ZFPA a ne Partners. Tak se zamyslete, kdo je tady jouda :-)

    Odpovědět