CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Ján Klimo

15. 04. 2008

19 komentářů

Parabolic SAR: Inteligentní ochrana vašich zisků

 


 

minulé části seriálu o technických indikátorech jsme představili oscilátor RSI, který pomáhá identifikovat extrémní stavy přeprodanosti a překoupenosti na trzích. Dnes si popíšeme indikátor Parabolic SAR – další dílo guru technické analýzy J. Welles Wildera publikované stejně jako RSI v jeho proslulé knize New Concepts in Technical Trading Systems z roku 1978.

Parabolic SAR vykresluje jeden bod pro každou svíčku na grafu. U býčího trendu je bod zobrazen pod svíčkou, u medvědího trendu naopak nad ní. Výpočet hodnoty daného bodu je následovný:

SAR(i) = SAR(i-1) + a*(EB – SAR(i-1))

SAR(i) – hodnota bodu pro aktuální svíčku
SAR(i-1) – hodnota bodu předešlé svíčky

EB – extrémní bod. Je to maximální cena zaznamenaná v průběhu aktuálního rostoucího trendu a minimální cena zaznamenaná v průběhu aktuálního klesajícího trendu.  Tato hodnota se mění s každou novou svíčkou, na které byl extrém dosažen.

REKLAMA

a – akcelerační koeficient. Obchodní platforma nabídne jako základní nastavení 0,02 (hodnota Step). Pokaždé, když je zaznamenán nový EB, a vzroste o tuto hodnotu. To znamená, že každý nový EB zvýší a o hodnotu nastavenou jako Step až dokud a nedosáhne hodnoty specifikované ve vstupu Maximum, jehož základní nastavení je 0,2. Maximum zajistí, že a nedosáhne neúměrné velikosti.

Nový bod SAR tedy vychází z rozdílu extrémního bodu a hodnoty SAR předešlé svíčky. Tento rozdíl (záporný u klesajícího trendu) násobí akceleračním koeficientem, který roste podle popsaných pravidel, čímž je dosaženo, že vykreslené body tvoří specifický tvar paraboly (proto název Parabolic SAR). 

Akcelerační koeficient má své opodstatnění. Většina trendů totiž kopíruje parabolu. Trendy začínají pomalým tempem a akcelerují až do bodu vysílení. Wilder výchází z předpokladu, že čas je naším nepřítelem a za držení otevřené pozice musíme být adekvátně odměněni. Neroste-li cena dostatečně rychle, jinými slovy, přestane-li kopírovat parabolu, Parabolic SAR ji předstihne a doporučí vystoupit z trhu.

Využití

SAR v názvu indikátoru znamená Stop and Reverse a naznačuje nám jeho možné využití.

REKLAMA

  1. Stop indikuje, že Parabolic SAR možno využít jako inteligentní systém ochrany zisků – jako formu trailing stop, budete-li posouvat Stop Loss pozice na aktuální hodnotu Parabolic SAR. U rostoucího trendu (alternativně u klesajícího trendu) hodnota Parabolic SAR bude vždy růst, nebo zůstane stejná pro každou novou svíčku. To znamená, že přímo u vstupu do pozice znáte riziko – maximální možnou ztrátu, která se bude postupem času jenom snižovat. Díky efektu akcelerace indikátor garantuje, že z pozice vystoupíte mnohem výhodněji, než třeba za asistence klouzavého průměru a, samozřejmě, s mnohem vyšším ziskem.
  2. Reverse vychází z předpokladu, že ke změně trendu dochází vždy, když je zasažen Stop Loss, a proto vstupujete okamžitě do opačné pozice. Jste tímto stylem „pořád ve hře“. Musíme si ale uvědomit, že Parabolic SAR je trendový indikátor a v období konsolidace při takovém stylu obchodování utrpíte řadu ztrát. Filtrování vstupů je proto nezbytné. Následující graf znázorňuje kombinaci s MACD – vstupujte jen když oba dva indikátory signalizují  vstup do pozice (vertikální zelené čáry).

Parabolic SAR může být vhodným doplněním investiční strategie. Nerozhodnete-li se ho využít jako zdroj signálů pro vstup na trh, možnost jeho zapojení v risk managementu a při výstupech z trhu určitě stojí za zvážení.

Autor je analytikem společnosti X-Trade Brokers.

Loading

Vstoupit do diskuze 19 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Anonym

    16 dubna, 2008

    Pani redaktori a majitele portalu Investujeme.cz,
    Petrovi Zamecnikovi jsem svuj nazor jiz sdelil osobne. Ale myslim, ze je na case, rict to z plnych plic a verejne. Investujeme.cz v mych ocich upada den ode dne vic a vic. Tri tydny jsem tu nevidel jediny zajimavy clanek (dle meho nazoru zajimavy). Posledni dobou se tu objevi maximalne dva clanky do mesice, ktere podle me stoji za to si precist.
    Ja chapu, ze xtb je pro vas nyni asi nejvetsim zdrojem prijmu. Ale uprimne receno, s investovanim to nema nic spolecneho, financnim poradcum tematika intradenniho obchodovani vubec nic neda a o beznych lidech ani nemluve. Jsou zde samozrejme i taci, kteri jsou presvedceni, ze intradenni obchodovani je jedina spravna cesta pro vsechny. Ok, nechci to nyni nikomu rozmlouvat. Ale kazdy obchodnik vi, ze existuji jine weby, ktere se touto problematikou zabyvaji a nutno rict, ze na mnohem vyssi odborne urovni. Chcete-li je napodobovat, pak navrhuji zalozit stranky http://www.obchodujeme-s-xtb.cz.
    Zlaty Finmag.cz. Nechci jim tady delat reklamu, ale tam se kazdy den objevi clanek, ktery stoji za precteni. S Investujeme.cz se to dnes neda vubec srovnavat.
    Pokud se uroven Investujeme.cz radikalne nezlepsi, prestanu zde publikovat clanky a opustim i diskuze. Davam si cas do konce dubna, pak se definitivne rozhodnu. A myslim, ze nebudu sam.
    Berte to prosim jako konstruktivni kritiku. Zaroven vyzyvam vsechny pravidelne ctenare tohoto webu, aby se nebali zde take vyjadrit svuj nazor na dnesni uroven Icz. A to kladny i zaporny. Mozna jsem sam, kdo je z vyvoje Icz znechuceny. A nebo je nas takovych vic. Kazdopadne dokud to nedame verejne najevo, nic se nezmeni.
    S uctou
    Jan Traxler

    Odpovědět

  • Mario

    16 dubna, 2008

    Souhlasím. Nevím proč zrovna XTB, ale formy těch článků jsou voleny nešťastně. Poradce neví která bije, a je potřeba ho nasytit dalšími polemikami na téma jestli IŽP nebo fondy. Je pravda, že články na TA jsou šity horkou jehlou a i zasvěcenějšímu dají málo. Jsou i lepší stránky na tuto oblast. Myslím, že by ICZ mělo přehodnotit formu a náplň.

    Odpovědět

  • Anonym

    16 dubna, 2008

    Souhlasím, myšlenka asi byla dobrá, ale provedení je neštastné. Tento server by měl být zaměřený primárně na investory, poradce, takže by bylo větší přínosem technicko-fundamentální analýza z většího historického pohledu na vybrané trhy.
    Určitě by byla zajímavější analýza např. amerického akciového trhu z hlediska vývoje např. za posledních 10 let, přihlédnutí k aktuálním fundamentům a naznačení možných scénářů do budoucna, pokud by někdo byl něčeho takového schopen. Takovým způsobem by se mohli zpracovávat články na různé investiční příležitosti – sektory, segment komodit, …
    Např. články p.Traxlera o Next 11 považuji za velmi zdařilé a i pro mě byly přínosem nebo když p.Kožúšek psal články o různých typech certifikátů. Kdyby se byly pouze publikovány články z http://icertifikaty.eu/, myslím, že by to bylo zajímavější než tato série článků o xtb.
    To samozřejmě není nic proti xtb, ale dle mého názoru její obchodní aktivity jsou určeny pro jiný segment lidí.

    Odpovědět

  • jiri.cerny2

    16 dubna, 2008

    Dobrý den,
    rád by se částečně zastal ICZ. Mě osobně se tento druh článků líbí. Na odborných servrech to není popsáno takto polopatě:)) Je pravda že jich je tady teď nějak moc a většina o ničem, ale popis různých indikátorů je zajímavý. Alespoň ukáže i jiné způsoby investování nežli jenom nekonečné hádky jestli je lepší IŽP nebo KŽP:(
    To není nic proti Vám pane Traxlere, Vaše články o N11 a další i jim podobné od jiných autorů jsou skvělé a jsou důvodem proč jsem chodím.

    Odpovědět

  • Anonym

    16 dubna, 2008

    Dobrý den,
    osobně si myslím, že redakce ICZ stránky zlidštila, z čehož vyplývá, že se zde objevuje stále více běžných potencionálních klientů. To považuji za veliký přínos pro ICZ, jelikož finanční poradci či investiční poradci si stále více díky tomuto uvědomují, že jsou zde pod stálým dohledem zvídavého klienta a váží slova – což zvyšuje úroveň diskuzí, protože se už tolik nepouštějí do v minulosti častých žabo-myších válek, které velmi kazily pověst poradců jako takových.
    Myslím si, že redakce šla spíše dobrým směrem. Určitě si všichni pamatujete na stav cca před 1,5rokem kdy na ICZ vycházeli články spíše sporadicky v jakoukoli denní dobu (rozhodně né pravidelně) a s uveřejňováním krátkých zpráv to byla ještě větší bída. Pro mě je nyní Investujeme.cz znakem nezávislého finančně-investorského média otevřeného i běžné populaci. Čehož si velmi cením.
    Články XTB pro mě spíše znamenají doplňkový druhý nebo třetí článek za den. Když někoho nezajímá, tak ho prostě nečte.
    S pozdravem Ivana Urbanová

    Odpovědět

  • Anonym

    16 dubna, 2008

    Vážený pane Traxlere,
    upřímně si vážím (nejen) Vašeho názoru. Rád bych Vám i takto veřejně zopakoval, co jsem Vám říkal o vydávání článků osobně – a trochu to možná doplnil.
    V prvé řadě články o soutěži, jejímiž jsme mediálními partnery, vychází jako druhý až třetí článek. Ostatní obsah zůstává stejný jako před soutěží – dlouhodobé investice, finanční poradenství a další produkty (v tomto směru jsme omezili oblast bydlení, kterou jsme přesunuli na nový server Hypoindex.cz – tyto články jsou ale vždy z Investujeme.cz odkazovány, a tak i k nim mají finanční poradci snadný přístup).
    Ještě před soutěží jsme se domluvili s XTB o zpracování seriálu o technické analýze, kterou i někteří dlouhodobí investoři využívají k časování vstupu na trh. Z tohoto seriálu je i tento článek.
    Jako pravidelný čtenář jste si jistě již všiml, že články nevydáváme pouze o půlnoci, ale občas druhý článek vychází po dvanácté hodině. Mohu Vám prozradit, že i dnes se druhého článku dočkáte. Jedná se o článek z cyklu Investorský zeměpis, který z technických důvodů nebyl vydán dříve (za což se p. Zárubovi omlouvám).
    Děkuji vám všem za vaše názory, které jsou pro mne cenné a kterých si vážím,
    Petr Zámečník
    šéfredaktor

    Odpovědět

  • Anonym

    21 dubna, 2008

    Petre (+ Ivano), nesouhlasim s Vami. A jeste jednou vyzyvam vsechny ctenare, aby zde take vyjadrili svuj nazor.
    Schvalne jsem si to i spocital. Od 1.4. do dnesniho dne 20.4. zde vyslo 31 clanku, z toho 16 s tematikou technicke analyzy, nebo souteze s XTB. A naopak pouze tri clanky z oblasti investic (Koruna, Taiwan a Americke financni skupiny) maji dle meho nazoru pro ctenare nejakou informacni hodnotu. Tri investicni analyzy, to je zalostne malo. Neni zde jedina makroekonomicka analyza. Krome clanku o NWR zde neni ani zadny rozbor nejakeho noveho produktu. Nevidim zde ani jedinou uvahu na tema financniho planovani.
    Nemam nic proti technicke analyze. Snad jen, ze samo skatulkovani na technickou a fundamentalni analyzu mi prijde usmevne. Kdyby zde byl kazdy tyden jeden clanek o nejakem indikatoru, nerekl bych ani slovo, naopak bych to povazoval za prinosne.
    Ale koho zde zajimaji blaboly typu \“dneska slo vydelat na shortu ropy, zitra zkusime long na dolar\“? Nezlobte se na me, ale to jsou vazne nesmyslne blaboly, to nejde nazvat jinak. Uz z prvni vety je vzdy citit jasny zamer – nahnat co nejvic nevinnych dusicek do chrtanu XTB, namluvit jim, jak snadno se da na Forexu a komoditach vydelavat.
    Forex je nejvetsi kasino na svete. Jsou lide, kteri se zivi obchodovanim na Forexu, stejne jako jsou lide, kteri se zivi hranim pokeru, nebo sportovnim sazenim. Ale s investovanim to nema nic spolecneho. Kdyz investuji, tak mym cilem je, aby me penize nezahalely, ale prinasely vynos. Jinymi slovy nechavam penize pracovat za sebe. Jenze v pripade Forexu jsem pouhym otrokem, ktery jako svuj pracovni nastroj pouziva penize. To je full-time job a ne investovani.
    Klidne se zde s nekym vsadim, ze za rok bude u XTB uspesny maximalne jeden z deseti obchodniku. Za pet let to bude v prumeru jeste mene. A to pri tom nezohlednuji, kolik casu tim lide stravi. Kdyby lide umeli zohlednovat i hodnotu casu, tipuji, ze tak u jednoho z tisice traderu na Forexu jde o efektivni cinnost. Je to mozna dobry adrenalin, ale tim to konci.
    Prusvih je, kdyz se propaganda snadnych vydelku spoji s naivitou ceske dusicky. Je jasne, ze na konci bude jen plac a skripeni zubu. V konecnem dusledku to prinese pouze tri efekty:
    1) poklesne duvera beznych lidi v investovani
    2) poradci budou mit jeste slozitejsi situaci
    3) Investujeme.cz se stane bastou spekulantu, ostatnim bude pro smich
    Proto rikam, ze nynejsi smer Icz je sebeznicujici. Nemluve o tom, ze se Vam zde brzy premnozi komunita propagatoru tradingu, ktera postupne vytlaci vsechny ostatni. Ja osobne uz jsem velmi blizko bodu zvratu, kdy se k Icz otocim zady a smazu odkaz na tyto stranky z oblibenych polozek. Coz uvitaji jina media, pro ktera dnes nemam cas psat investicni analyzy. Dlouho se snazim Icz pomahat, ale mozna je na case rict \“S Bohem\“. Stavajici uroven clanku je tak zalostna, ze prestavam mit zajem zde vubec prezentovat sve jmeno.
    Role sefredaktora je neco jako manazer tohoto webu. Manazer, ktery malo nasloucha \“hlasu lidu\“ a \“rade starsich\“ (mysleno tech, kteri tento portal od pocatku pomahaji budovat) je na nejlepsi ceste, jak ustrnout a prestat byt manazerem. Ja mit ve firme manazera, ktery by v reakci na kritiku zespodu stale dokola jen obhajoval svuj postup, tak ho okamzite vyhodim.
    To si prosim nevykladejte osobne. Berte to jako konstruktivni kritiku. Nevolam po zmene sefredaktora. Udelal jste zde obrovsky kus prace a ja verim, ze ji jeste mnoho udelate. Snazim se Vas jen vyprovokovat, abyste skutecne zacal kriticky premyslet o tom, jake clanky zde publikujete. Soutez, ne soutez. Sponzor, ne sponzor. Mozna uvazujete prilis kratkozrace. Drive oblibeni autori jsou pryc. Znama jmena z diskuzi take vymizela, nebo se tu objevuji uz jen velmi sporadicky. Asi je budu brzy nasledovat.
    Tento prispevek jsem psal dve hodiny. Doufam, ze to nebyla ztrata casu. Co jsem chtel, uz jsem Vam sdelil. Vic se k tomu zde jiz nebudu vyjadrovat. Zacatkem kvetna Vam akorat reknu, jak jsem se rozhodl. Do konce dubna mate cas, neco s tim udelat.

    Odpovědět

  • Anonym

    21 dubna, 2008

    Osobně si velmi cením (nejen) Vašeho názoru. I proto, ač jsem chtěl jít spát, na něj ještě nyní reaguji.
    V prvé řadě: Soutěž XTB, jejímž je server Investujeme.cz mediální partner, končí, jak jistě víte, neboť si nepochybně zjistíte potřebné informace než něco kritizujete, koncem dubna. Nechápu proto Vaše \“ultimátum\“ do konce dubna. Pokud v něm není skrytý záměr, což ovšem u Vás nepředpokládám.
    Co se počítání článků týče: Od začátku října mimo soutěž XTB vyšlo (od nejnovějších):
    http://www.investujeme.cz/clanky/financni-poradenstvi-ma-novacek-narok-na-omluvu/
    http://www.investujeme.cz/clanky/pocitacova-kriminalita-a-banky-kdo-vede/
    http://www.investujeme.cz/clanky/taiwan-akcie-maji-slibne-vyhlidky/
    http://www.investujeme.cz/clanky/na-co-si-dat-pozor-pri-uzavirani-penzijniho-pripojisteni/
    http://www.investujeme.cz/clanky/investorsky-zemepis-usa-financni-skupiny/
    http://www.investujeme.cz/clanky/parabolic-sar-inteligentni-ochrana-vasich-zisku/ (věnuje se vysvětlení technické analýzy, nesouvisí se soutěží)
    http://www.investujeme.cz/clanky/financni-poradenstvi-v-podani-broker-consulting/
    http://www.investujeme.cz/clanky/investovat-podle-fazi-mesice-proc-ne/
    http://www.investujeme.cz/clanky/hypoteky-na-dracku/
    http://www.investujeme.cz/clanky/vlastnik-okd-miri-na-burzu-bude-se-dat-vydelat-na-uhli/
    http://www.investujeme.cz/clanky/pirati-silnic-si-za-povinne-ruceni-priplati/
    http://www.investujeme.cz/clanky/rsi-hledani-sily-na-trhu/
    (taktéž TA, edukativní článek jednoho z nejužívanějších indikátorů)
    http://www.investujeme.cz/clanky/prodej-financnich-produktu-v-autobazarech-katastrofa/
    http://www.investujeme.cz/clanky/hypoindex-cz-mladsi-pribuzny-investujeme-cz/
    http://www.investujeme.cz/clanky/koruna-co-stoji-za-prudkym-posilovanim/
    http://www.investujeme.cz/clanky/nenechte-se-strhnout-davem-jdete-svoji-cestou/
    http://www.investujeme.cz/clanky/konkurencni-dolozky-ve-smlouvach-s-poradci-jsou-nejspis-neplatne/
    http://www.investujeme.cz/clanky/kouzla-technicke-analyzy-klouzavy-prumer/
    (TA – edukativní článek)
    http://www.investujeme.cz/clanky/vznika-novy-financne-poradensky-gigant/
    (aprílový článek – ten se asi nepočítá)
    http://www.investujeme.cz/clanky/brezen-od-investic-lezem/
    Tedy 20 článků netýkajících se soutěže XTB, plus jeden aprílový. Z toho se 3 týkají základů technické analýzy.
    Nevím, spíš bych chápal, kdyby se ozývali finanční poradci, že je málo článků ze světa finančního poradenství – vyšli tři a jedna videozpráva.
    (Zaznamenal jsem stesky o chybějící články p. Hanzla, který přislíbil příspěvky napsat. Bohužel je časově zaneprázdněn, s čímž se omluvil za prodlevu.)
    Máme za sebou 2/3 měsíce. Pro srovnání kupříkladu v říjnu loňského roku (vzal jsem náhodný měsíc, kdy nebylo příliš mnoho \“extra\“ volných dní) jich vyšlo celkem 29. Skutečně si tedy myslíte, že články o soutěži jsou na úkor obvyklého vydání?

    Odpovědět

  • OTTO

    21 dubna, 2008

    Otázka je kolik finančních poradců čte články na investujeme.cz a od kolika procent z nich máte zpětnou vazbu jako od pana Traxlera?
    Když se řekne investování všichni si představí zisk.
    Dav, tedy většina postrádá finanční vzdělání a finanční disciplínu, protože se to ve školách záměrně neučí.
    Lidé jsou proto zadlužení což je skvělé pro ekonomiku.
    Jistě víte že od roku 1776 nastal počátek éry, kdy se množství peněz v oběhu rovná množství všech dluhů.
    Pokud mají vzniknout nové peníze musí vzniknout nové dluhy, vlád, firem a lidí.
    Kdyby se lidé zbavili dluhů, peněžní systém jak ho dnes známe i světová ekonomika by zkolabovala.
    Možný je jen postupný přechod na jiný systém.
    Aby se současný systém nezhroutil, protože přechod na jiný systém není po vůli mocným tohoto světa, kteří z něj profitují, je třeba, aby se masy lidí vytvářející opravdové hodnoty stále opakovaně zadlužovali.
    Čím větší jsou celkové dluhy, tím víc nových peněz se může pustit do oběhu.
    Kdo má zájem o podrobnosti jsou na http://www.moneyasdebt.net
    Lidé nejsou vedeni k tomu, aby uvažovali v dlouhodobém horizontu a jejich investiční strategie se řídila hesly POMALU ALE JISTĚ, nebo SLOŽENÝ ÚROK JE OSMÝ DIV SVĚTA atd.
    Mnoho lidí zkusilo dlouhodobě investovat, ale po pár letech to vzdali. Jiní snížili měsíčně investované procento ze svých příjmů. Výnosy je zkrátka neuspokojili, protože tempo jejich zadlužování bylo rychlejší, než tempo jejich bohatnutí, nebo z jiných důvodů.
    Při dlouhodobém investování jde o trpělivost.
    Prvních 10 let se zdá, že složený úrok není až tak ový div, ale následujících 10 a více let se tempo bohatnutí velmi zrychluje.
    Jak ale najít bezpečnou investici, která mě finančně posune dopředu?
    To je práce finančních poradců.
    Jsou ovšem finanční poradci pro chudé. Dále finanční poradci pro střední třídu, která je už skoro chráněný druh před vyhynutím. A nakonec i finanční poradci pro bohaté.
    Samozřejmě existují i kombinace.
    První otázka poradce by měla být jak na tom finančně chcete být za ….. let? Pak projdou jak na tom je dnes a s čím je možné pracovat. Pak poradce vypracuje a předloží návrhy, nebo návrhy jak klientova cíle dosáhnout.
    Další otázkou je kolik poradců přemýšlí jak pomoci klientovi a kolik myslí jen na své provize.
    Pro většinu lidí je možnost snadných výdělků lákavější, než disciplína potřebná k implementaci rodinného money managementu, dlouhodobému investování, zvyšování pasivního cash flow s vyváženým rozložením likvidity ušitém na míru.
    Na tyto témata jsem tu zatím nic nenašel, ale ještě nemám přečtené vše.
    Proč není např. každý týden článek propagující klasické investování. Teď nemyslím produkty, ale přístup, důležitost a nepostradatelnost takového počínání.
    Proti tradingu nic nemám. Jsem aktivní spekulant již nějaký pátek, ale bez potřebné přípravy, praxe, mentoringu atd. většina lidí o peníze přijde.
    Osobně se obávám, že větší úspěch u davu sklidí XTB public relations a brainwashing, než to co si přeje pan Traxler.
    Lákat nezkušený dav na burzu je stejně pošetilé jako hrát si s ohněm a věřit, že se nespálím.
    Začněte lákat dav na to, aby zatoužil po větší finanční gramotnosti a vykreslete mu výhody takového počínání.
    Přidejte životopisy lidí, kteří díky tomuto přístupu dosáhli svobody.
    Ukažte lidem, že i oni mohou.
    Svoboda není jen pro horních 10 tisíc, ale pro všechny.
    Motto: Jen malá tajemství je potřeba chránit. Ta velká jsou držena v tajnosti nedůvěřivostí veřejnosti ( davu ).
    Marshall McLuhan mediální guru

    Odpovědět

  • Anonym

    21 dubna, 2008

    Nemam tuseni, do kdy trva soutez. To „ultimatum“ je ciste z praktickeho duvodu, protoze vim, ze do konce dubna nebudu mit cas pro Icz zpracovat nejakou dalsi analyzu a asi se ani v diskuzich nebudu prilis casto objevovat. Zacatkem kvetna bych se k tomu mohl dostat, ale to budu nejdriv hodne zvazovat, zda zde chci jeste vystupovat.
    Je videt, ze zatim stale obhajujete sve a kritiku moc nepripoustite. Skoda, ze se zde nevyjadrilo vic ctenaru. Mozna jsem s vyvojem Icz nespokojeny jen ja… pak je jasne, ze je na case, abych odesel. Nebo je nespokojena vetsina a pak je na case, abyste s tim neco udelal. Jelikoz kritickych nazoru se tu moc neobjevilo, vypada to spise na prvni variantu.
    Dobrou noc

    Odpovědět

  • zinfo

    23 dubna, 2008

    Změnila se k lepšímu grafika, ale obsah silně zaostal. Možným důvodem proč se neozvalo vícero kritiků je ten, že již odešli. I já jsem přítomnost omezil, protože mně stránky připadají bezobsažné. Tedy pro mě nezajímavé a tak stačí nahlédnout jen semotamo.

    Odpovědět

  • Anonym

    23 dubna, 2008

    Co vám na Investujeme.cz chybí? Děkuji.

    Odpovědět

  • jao

    23 dubna, 2008

    Zajímavé články tu chybí, pane Zámečníku, to je obsah stesků pana Traxlera a dalších. Myslel jsem, že je to jasné. Myslím, že ten čas do konce dubna (termín navržený panem Traxlerem) je asi ten poslední, co vám dávám. Škoda, icz nebyl špatný zdroj informací. Je to už minulost?

    Odpovědět

  • Anonym

    24 dubna, 2008

    Ovšem sem právě směřuje má otázka. Za zajímavé články považuje každý něco jiného. Jaký typ zajímavých článků chybí právě vám?

    Odpovědět

  • obchodnik

    16 dubna, 2008

    a co by jako mohlo byt pro vas zajimave? ja nejsem fin. poradce, ale mrknul jsem na konkurenci, a nejak nevim, co tam je za super hodnotne clanky. vetsina je jich stejne plytka jako tady. takze normal. tim nechci nikoho obhajovat. pro me ani jedny stranky nejsou urceny. ja si tu jen cas od casu poklabosim

    Odpovědět

  • OTTO

    16 dubna, 2008

    Chápu vaše rozhořčení, ale nevím, jestli budete vyslyšen.
    Když se řekne finanční poradenství tak si představuju někoho, kdo mi poradí a pomůže s financemi.
    To, že většina finančních poradců jsou vlastně pojišťováci je věc druhá.
    ICZ podle mě zcela správně rozšířila svůj záběr o akcie, komodity a forex.
    Asi by vás překvapilo jak vypadá investiční portfolio běžného australana, američana, kanaďana atp.
    Fondy, pojistky a stavebko dělá méně než 50%
    Tento trend ať chceme nebo ne přichází i do ČR a kdo se nepřizpůsobí bude mimo hru.
    To samozřejmě znamená i výzvu pro finanční poradce samotné.
    Už si nevystačí s pojistkama, spořením a investováním jen přes fondy a to ještě jen ty za který je největší provize a ne ty které jsou pro klienta nejlepší podle jeho investičního profilu a analýzy.
    Přez XTB neobchoduji ani nebudu. Můj příspěvek neberte jako propagaci tohoto brokera. Mluvil jsem o odvětví jako celku. Je pravda, že je mnoho www stránek o spekulování na burzách, ale většina používá odbornou terminologii což úplného začátečníka odradí a nabyde dojmu, že aby mohl spekulovat je třeba se naučit další jazyk a to „spekulantský“ :o)
    XTB má evidentně zamířeno na cílovou skupinu, která o burze ví jen to, že se na ní dají vydělat peníze, ale to se jich netýká, protože nemají miliony, které jsou třeba, aby na burze mohli začít spekulovat.
    XTB je ráda vyvede z omylu a vysvětlí jim jak “ jednoduché“ spekulování je.
    Doba se mění a možná budete muset změnit www stránky, nebo založit vlastní což je podle mne pro vás nejsnažší cesta z vašeho současného utrpení.
    S úctou OTTO

    Odpovědět

  • Anonym

    27 dubna, 2008

    Základní otázkou je, pro koho má být I.CZ určeno a na koho zaměřeno.
    1. Pro poradce, kteří hledají informace. Rozumí tomu, co dělají a chtěji rozšiřovat své znalosti, vědomosti. Pak by zde mělo být určitě více analýz jednotlivých sektorů, investorských oblastí,… (v duchu toho, co psal pan Piták a v duchu článku N11 nebo I zeměpis).
    Také by mohly vzniknout různé seriály pro poradce, záleží s jakou aktuální úrovni vzdělanosti poradců budeme počítat. Tyto seriály průběžn publikovat a prokládat aktuálními tématy.
    2.Pro poradce, kteří si potřebují plivnout na konkurenci a ujistit se navzájem, že jejich firma je ta nej a dělá to nejlíp. Pak se tady může občas uvěřejnit nějaka špína na každou společnost a myslím, že diskuze budou plné přiblblých příspěvku a server zanikne do půl roku. To ale (aspoň doufám) nikdo nechce.
    3. Pro „obyčejné“ čtenáře. Klienty, kteří hledají informace, chtěji se vzdělávat, začít být poradcem sami sobě. V tom případě by obsah měl být zase dost jiný.
    4. Pro tradery, obchodníky… Na to asi nemá redakce potřebné autory (nic ve zlém).
    I.CZ vzniklo jako platforma pro poradce, kteří chtějí diskutovat, vzdělávat se, takže bych volil variantu 1. Články by ale měly být zajímavjší a více zaměřené na poradce, investování, makrodata a jejich interpretaci,ukazatele, zdroje informací, finanční matematiku,… Zaměřit se na nové trendy v investování, ukázat, jak funguje FP v zahraničí a podobně. Jednoduše tak, aby to přinášelo poradcům, investorům úžitek, nové informace a potažmo zvyšovalo kvalitu poradenství.
    Těch námětů je spoustu. Otázka, zda je pro to dostatek čenářů z řad poradců, kteří chtěji vědět.
    K současnému obsahu-mě osobně příjdou članky poměrně nudné a plytké. Proti článkům o TA nic nemám, ale trochu přebíjí jiný obsah.

    Odpovědět

  • Anonym

    27 dubna, 2008

    Táke bych se rád vyjádřil.Jestli má tento server současnou grafiku či tu předchozí,nepovažuji za podstatné.Články o technické analýze nečtu,protože technickou analýzu považuji za potenciálně účinnou maximálně na hodně krátkém horizontu,takže má pro mě nulovou přidanou hodnotu.Ostatní články si ,dle mého názoru, úroveň zachovali.Možná jedna věc je jiná.Ta diskuse pod nimi.A abych řekl pravdu,vůbec mi to nechybí.Hádky o OVB,IŽP…Diskuse na téma „kdo je větší lotr“ nebo války mezi Fincentrem a OVB,OVB a Partners a v poslední době Partners a Fincentrem jsou jen motivačním cvičením pro hrdé spolupracovníky těchto firem.Jsem rád,že těchto diskusí výrazně ubylo a že mají větší prostor pro zapojení se diskuse pánové OTTO a spol.Pan Hanzl se tu dlouho neukázal,ten mi trochu chybí.Ale věřím,že se brzo ukáže.
    Co se týče Finmagu.Raději si nebudu moc vyskakovat,abych nepřišel o ten bezbariérový přístup do diskuse:-)Ne,vážně.Finmag je dobré médium,leč s proměnlivou kvalitou,která zase pramení ze sympatické variability přispěvatelů.
    Avšak někdy je do očí bijící krutá pravda.Na tom serveru se zpívá píseň toho,kdo platí chléb.Na ICZ toto necítím.

    Odpovědět

  • SAR

    27 prosince, 2014

    Více k Parabolicu http://www.tra­ding24.cz/para­bolic-sar-zajimave-clanky-na-tohle-tema/

    Odpovědět