CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

Text: Redakce

24. 01. 2008

0 komentářů

KD Investments jde na český trh

 


 

Slovenská společnost KD Investments, správ. spol., a. s., vstupuje na trh kolektivního investování v České republice.

V rámci rozšiřování svých přeshraničních aktivit začíná prodávat podílové listy akciového podílového fondu KD Russia po Slovinsku a Slovensku i u nás v České republice.

"Investorům na českém trhu nabízíme možnost investovat do akciového podílového fondu KD Russia, který investuje do akcií z rozvíjejících sa trhů Ruské federace a států bývalého Sovětského svazu," uvádí Rastislav Podhorec, marketingový a obchodní ředitel KD Investments.

V portfoliu fondu KD Russia jsou akcie společností s vysokou tržní kapitalizací z perspektivních růstových sektorů.

Nechybějí tu akcie energetických a ropných společností, bank, výrobců spotřebního zboží, zpracovatelů drahých kovů a základních surovin. Investoři si podílové listy akciového podílového fondu mohou koupit od 30. 10.

REKLAMA

Podílový fond KD Russia je určen pro investory se střednědobým až dlouhodobým investičním horizontem, kteří chtějí investovat minimálně na období 3 až 5 let. Minimální investice do fondu je 15 000 CZK, resp. ekvivalent v EUR.

KD Investments uvede na český trh i podílové listy smíšeného podílového fondu KD Prosperita, který investuje do akcií a dluhopisů z regionu střední a východní Evropy. Tento fond představí společnost investorům v ČR už koncem listopadu tohoto roku.

"Zatím jen málo slovenských správcovských společností nabízí investorům možnost investovat do slovenského/domácího podílového fondu v zahraničí," uvádí Podhorec.

Podílový fond KD Prosperita je zaměřen na investice do akcií a dluhopisů z regionu střední a východní Evropy, který je podporován silným hospodářským růstem a stabilním přílivem zahraničních investic.

REKLAMA

V portfóliu fondu jsou cenné papíry perspektivních podniků – především akcie energetických, farmaceutických a telekomunikačních společností, ale i akcie bank a zpracovatelů základních surovin.

"Ve své kategorii patří KD Prosperita na Slovensku podle údajů Slovenské asociace správcovských společností mezi fondy s nejvyšší roční výkonností," říká Rastislav Podhorec.

Finanční trhy střední a východní Evropy vykázaly v posledním období perspektivní růst a dokázaly podle něho nadstandardně zhodnotit peníze investorů.

Podílový fond KD Prosperita je určen investorům se střednědobým až dlhoudobým investičním horizontem, kteří chtějí investovat minimálně na období 3 až 5 roků.

Minimální investice do fondu je 2 000 CZK, resp. ekvivalent v EUR. Společnost KD Investments plánuje zpřístupnit českým investorům i fondy spravované skupinou KD Group v Slovinsku a Lucembursku.

Informace o společnosti:
KD Investments patří do slovinské finanční skupiny KD Group, která byla založena před 12 lety. KD Group patří mezi vedoucí společnosti na trhu kolektivního investování a finančních služeb ve střední a východní Evropě. Objem aktiv spravovaných skupinou KD Group přesahuje 850 mil. EUR. Ve Slovinsku má na trhu kolektivního investování více než poloviční podíl. KD Group působí i v dalších evropských zemích – v Chorvatsku, Bulharsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku, Rumunsku, na Slovensku, v Lucembursku a v USA.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *