CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Daniel Kuchta

04. 04. 2008

0 komentářů

Jarní soutěž X-Trade Brokers o 200 000 korun začíná

 


 

Princip hry je samozřejmě stejný, jako v předchozích dvou případech, tedy co největší zhodnocení virtuálního vkladu 200 000 korun. Hlavní výhrou je 200 000 korun, které jsou určeny k dalšímu obchodování prostřednictvím aplikace X-Trader, a notebook, druhý nejlepší soutěžící dostane 100 000 korun a PDA a třetí nejlepší pak 50 000 korun a PDA. Čtvrtý a pátý soutěžící získají Smartphone. Soutěž probíhá od 1. dubna (ne, není to aprílový žert) do konce dubna, přihlásit se je možné prakticky až do skončení soutěže.

Soutěžící mohou investovat do měnových párů, komodit, akciových indexů, nebo vybraných akcií prostřednictvím instrumentů CFD (contract for difference), které se obchodují na mimoburzovních trzích.

Jde o pákové produkty, což zaručuje, že i relativně nízká investovaná suma může znamenat zajímavé zisky v krátkém čase a to jak při rostoucích, tak i při klesajících trzích. Zároveň je ale možné velmi rychle přijít o všechny investované prostředky, a proto je opatrnost a dodržování určitých zásad (stop lossy do výše několika procent velikosti účtu, nenakupovat velké množství kontraktů z jednoho instrumentu najednou, co nejpoctivěji se držet zvolené strategie a nedělat unáhlené závěry apod.).


Tip: Ve středu v 10:00 bude v online rozhovoru na serveru fincentrum.idnes.cz na dotazy čtenářů odpovídat Jakub Malý, ředitel společnosti X-Trade Brokers.

Jelikož jde o soutěž, je možné, že poctivé dodržování určité strategie nebude znamenat nejvyšší zisky a v mnoha případech půjde spíše o loterii. Pokud ale máte v úmyslu se po soutěži věnovat serioznímu obchodování, je soutěž zajímavým způsobem, jak si obchodování vyzkoušet na nečisto a porovnat své výsledky s ostatními soutěžícími.

REKLAMA

V rámci aplikace X-Trader, kterou je možné si při registraci stáhnout ze stránky společnosti, je k dispozici několik desítek instrumentů, takže na své si může přijít prakticky každý obchodník. Obchodování probíhá prostřednictvím internetu a každý obchodník tak má všechny zisky i ztráty prakticky ve vlastních rukách (i když určitě se najdou námitky, že jelikož nejde o obchodování na burze, je mnohem větší pravděpodobnost, že může dojít k ovlivnění cen za strany velkých hráčů na trhu).

Dáte si poradit?

V rámci série článků, které pro vás na našich stránkách připravujeme, si budete každý den moci přečíst zhodnocení dne a samozřejmě tipy, kam by bylo vhodné investovat, ať už na základě fundamentů přicházejících z trhů, nebo na základě technické analýzy. Aby byla technická analýza co nejsrozumitelnější, budeme používat relativně jednoduchou 4hodinovou MACD strategii. Její pravidla přineseme v nejbližším článku, nejjednodušší způsob vysvětlení je totiž na konkrétním příkladu.


4hodinový graf měnového páru GBP/USD


Zdroj: X-Trader

Každá připomínka, ať už k strategii, nebo samotným vstupům a výstupům, je samozřejmě vítána, zároveň však doufáme, že každý rozumný obchodník akceptuje skutečnost, že jeho strategie je vhodná právě pro něj a ostatním může vyhovovat něco jiného. Zmiňovaná strategie je mimochodem velmi oblíbená mezi čtenáři na diskusním fóru serveru forexfactory.com. Její výhodou pro každého, kdo nemá čas prosedět celý den u počítače a sledovat trhy, je právě skutečnost, že vstupy do trhů se vykonávají na základě čtyřhodinového grafu, vždy až po uzavření jedné čtyřhodinové svíce a otevření nové. 

REKLAMA

Vzhledem k výhodnějším spreadům se v tipech zaměříme na vybrané měnové páry (i proto, že na ně je strategie v podstatě dělaná), případně některé komodity, o vývoji akcií, a zejména akciových indexů se dočtete především v denních shrnutích.

Investujeme.cz je mediálním partnerem soutěže.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *