CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

Text: Petr Zámečník

17. 10. 2012

9 komentářů

Ilona Růžičková: Kdybych neodešla, zůstala bych bez sítě

 


 

Přešla jste z divize Rentia společnosti AWD do Fincentra. Co vás k tomuto kroku vedlo?

Jasný a přirozený vývoj, který s sebou nese rozšíření produktového zaměření. Tudíž možnost většího rozsahu toho, co můžeme jako finanční poradci nabízet, abychom neměli svázané ruce jen v některých oblastech, ale mohli jsme do našeho poradenského portfolia zahrnout daleko víc – a v tom měli podporu.

Do Rentie jste přešla z interní sítě pojišťovny AXA. Co vás přivedlo do Rentie?

Považuji to přirozený vývoj. Tehdy jsem již nechtěla prodávat jednu značku, což jsem vnímala jako omezení, ale chtěla jsem mít širší možnosti. V té době jsem byla oslovena právě Rentií.

Z Rentie přibližně před rokem odešla velká část poradců do společnosti Maxis. Vy jste se rozhodli v té době v Rentii zůstat.

Rozhodla jsem se zůstat z jednoznačných důvodů. Nepovažovala jsem za zcela správný směr rozvíjet neznámou novou firmu. V Rentii jsme byli krátce, sotva jsme stačili posbírat pár zkušeností. Ač mnohé pokulhávalo, zůstat v Rentii bylo jediné možné správné řešení.

REKLAMA

Po výměně Tomáše Knebla za Michala Pyšíka v čele Rentie začala Rentia velmi dobře fungovat i v lidských rozměrech. Změnil se přístup, byla obnovena důvěra, nastavila se podpora a Rentia šla obratově vzhůru. Celé toto období vnímám s mými kolegy jako srdcovou záležitost.

Na druhou stranu jste se přes výrazné zlepšení rozhodla i se svou skupinou z Rentie odejít. 

Ano, rozhodla jsem se, ale to bylo až po odchodu Michala Pyšíka z funkce. Období, které následovalo, bylo obdobím nejasných vizí, kam vlastně bude Rentia směřovat. Toto období samozřejmě s sebou přineslo nespokojenost mou a nespokojenost mých kolegů.

Co vás vedlo k odchodu mimo AWD? Přeci jen Rentia je součástí AWD. Nebyl možný přechod přímo pod AWD, kde i podpora je vyšší?

Patrně ano, nicméně pokud vím, v AWD pracují konzultanti zejména na hlavní činnost. A jestliže lidé již byli něčemu naučení – a to přijímat nováčky zpočátku hlavně na vedlejší pracovní činnost, tuto možnost dál využívat. A AWD je nastaveno jinak.

Co považujete za nejtěžší při přechodu? Byli jste svázáni určitými smlouvami s AWD, konkurenční doložky využívá téměř každá firma na českém trhu… Co z toho bylo pro vás nejsložitější?

Změnit poradenskou společnost není nic lehkého. Musela jsem si odpovědět, po jakých změnách voláme a proč. Po jasných úvahách přišlo rozhodnutí. Jistá nostalgie a loajalita tento krok velmi ztěžuje.

REKLAMA

Za dobu, co jsme působili v Rentii, se mezi námi a kolegy vytvořily přátelské vztahy. Nebylo to jen pragmatické „tady vyděláváme peníze“, ale Rentia díky Michalu Pyšíkovi a Jiřímu Šafaříkovi fungovala jako parta lidí, přátel, kteří se spolu dokázali normálně bavit nejen o práci.

Podnět k vašemu odchodu vycházel tedy spíše z vaší sítě, než že by to bylo vaše rozhodnutí a následně se domluvila se svými poradci?

Bylo to oboustranné, k odchodu jsem nikoho nepřesvědčovala.

Proč jste si vybrala právě Fincentrum a ředitelství Jana Hrdličky?

Změnu, kterou jsme učinili, nevykompenzují pouze vyšší provize. Prioritou při volbě Fincentra bylo především zázemí a zároveň podpora jak produktová, tak manažerská i marketingová.

Jana Hrdličku jsem zvolila proto, že dokázal vybudovat úspěšné tým, ale zároveň je pro své lidi podporou i v oblasti znalostí finančního poradenství, což ne vždy každý dokáže takto úspěšně skloubit.

Dosud jste pracovali především s produkty na zajištění stáří a důchodu. Nyní se vám otevírají možnosti i další…

REKLAMA

Sama jsem musela přiznat poptávku a volání našich poradců, protože nám utíkal obchod v rámci refinancování hypoték. Začala jsem si uvědomovat, že v něm musí být úžasný potenciál v nárůstu produkce mých lidí. A samozřejmě prostor se otevřel i v rámci investic.

Jaký očekáváte přechod z úzkoprofilových produktů do širokého spektra? Zvládnou tento přechod vaši lidé, nebo se i nadále ve své většině budou zabývat především produkty, na které byli zvyklí?

V Rentii jsme měli pouze několik úvěrových specialistů. V tuto chvíli máme možnosti všichni stejné a je to pouze o tom, jak každý z nás s těmito možnostmi naloží. Nárůst produkce v oblasti financování bydlení však není zanedbatelný.

Zvládnou tento přechod vaši lidé, nebo se i nadále ve své většině budou zabývat produkty, na které byli zvyklí?

Netvrdím, že nový přísun informací a nastavení nových produktů začnou všichni mí kolegové využívat stoprocentně. Velkou pomocí jsou již naplánovaná a realizovaná školení partnerů z oblasti hypotéčních úvěrů a investic přímo na našem poradenském centru. Zároveň jsme právě s Honzou Hrdličkou připravili pro stávající konzultanty školení poradenských základů, které školí lektoři Fincentra. A pro ty víc odvážlivé je připravena Rychlá rota, která je jakousi nadstavbou poradenského procesu.

Co byste si přála a popřála svým lidem?

Aby se nám dařilo a posilovali jsme víc a víc.

Děkuji za rozhovor.

Loading

Vstoupit do diskuze 9 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Půlení bitcoinu je za rohem! Co to znamená, se dozvíte v našem rozhovoru

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale […]

Text: Redakce

Foto: eToro

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Zatim jeste Rentia

    18 října, 2012

    Ilona byla vzdycky nase slunicko, drzim palce! Vis proc jsme jeste v Rentii, brzy na shledanou. Prejeme vse nejlepsi, Lada + 1 :-)))

    Odpovědět

  • okolo jdoucí

    18 října, 2012

    něco podobného nastalo v Ertrag&Sicherheit

    Odpovědět

  • poradce

    18 října, 2012

    Ještě podstatné co v článku chybí a to: Za kolik ji přetáhli. :)

    Odpovědět

  • vasek

    18 října, 2012

    Do AWD nešli, protože to tam mají nastavené na hlavní pracovní poměry. Ve Fincentru ne?

    Odpovědět

  • Honza

    18 října, 2012

    Milá paní, pokud Vás nekoupili za nějaký tzv.náborový příspěvek, tak se Vaše volba nedá pochopit.

    FCTR není výhra a časem stejně odejdete do jiné společnosti :-) Uvidíte sama

    Odpovědět

  • ZK

    18 října, 2012

    Docela by mě zajímalo, jaké produkty pro zajištění na stáří a důchod madam v té Rentii nabízela. Typnu si, že by IŽP?

    Odpovědět

  • youtunel.com

    18 října, 2012

    Ahoj,
    to si ty clanky pisete pro sebe nebo co? Investovani jsou jen zivotni pojistky?

    Kazdej 3 clanek je rozhovor s nejakym posukem, ktery se mota kolem IZP, nebo penzijka. Nechcete zalozit jeste jednu domenu IZPmagazin.cz, kde by se koncentrovali pojistovaci?

    Btw: jaka je prumerna doba trvani zivotniho pojisteni?? 3, 5 let? Je to investovani, kdyz na tom vetsina klientu stejne prodela? Protoze IZP je proste o prerozdelovani provizi a tim to haslo.

    Odpovědět

  • RENTIA

    6 listopadu, 2012

    Na tuto osobu nemám kladných slov.
    Jako vedoucí naprosto k ničemu. Své spolupracovníky na nižších pozicích absolutně ničemu nenaučí.
    Bohužel je to osoba, která k dosažení svých cílů hojně využívá lží. Lže i v samotném článku. Musí, jinak by se nedoplatila na pokutách.
    Nepostavila se problémům čelem, ale seděla několik měsíců na dvouch židlích zároveň (Rentia-FinCentrum) a produkci zanášela jinam.

    Hovoří o potřebách většího portfolia produktů, ale stačí ji k životu IŽP a to protlačuje i u svých spolupracovníků, za které nese odpovědnost.
    Takže podtrženo s shrnuto, sluníčkem sice může být, ale ve výsledku není o co stát.

    Odpovědět

  • Mgr. R. Medovarská

    13 listopadu, 2012

    Vážený pán, pani
    Vlastním „Družstevné podielnické listy“ (ďalej DPL) v poľnohospodárskom družstve Okoč-Sokolec v menovitej hodnote 10 954 EUR.
    Jedná sa o dobre prosperujúce družstvo neďaleko Dunajskej Stredy.

    Ponúkam Vám tieto moje DPL k odkúpeniu
    Medovarská

    Odpovědět