CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

Text: Petr Zámečník

05. 04. 2008

0 komentářů

Hypoindex.cz: Mladší příbuzný Investujeme.cz

 


 

Hypoindex.cz je odborný zpravodajský server ze světa financování bydlení. Na jeho stránkách se čtenáři dočtou o vývoji úrokových sazeb hypoték i stavebního spoření, nebudou chybět ale ani analýzy pojištění domácnosti a dalších finančních produktů sloužících k zajištění, vybavení či financování bydlení.

Témata, kterými se Hypoindex.cz bude zabývat, jsou zřejmá. Vedle hypoték a stavebního spoření, produktů, které jsou základem financování koupě, výstavby i rekonstrukce nemovitostí, přijde na řadu též relevantní pojištění (domácnosti, odpovědnosti za škody, nemovitosti, ale též životní – převážně rizikové k zajištění závazků), daňová problematika a katastr nemovitostí a chybět nebudou ani ceny domů a bytů a tipy, jak proplout úspěšně prodejem či koupí.

Součástí webu jsou též nástroje, které pomohou s výpočty. Osobně za jeden z nejpřínosnějších považuji kalkulačku výpočtu výše hypotéky na základě měsíční splátky a dalších parametrů úvěru (splatnost a výše úrokové sazby). Vývoj ale nespí a připravujeme další zajímavé nástroje.

Web je domovskou stránkou ukazatele vývoje úrokové sazby hypoték FINCENTRUM HYPOINDEX. V současnosti je ve finálních přípravách databáze indexu, díky níž budou údaje z hypotečního trhu dostupnější než dosud.

Hypoindex.cz – blízký příbuzný Investujeme.cz

Ač to nemusí být na první pohled zřejmé, Hypoindex.cz je blízký příbuzný Investujeme.cz. Některá témata se překrývají, jiná doplňují.

REKLAMA

Investujeme.cz se zabývá dvěma základními tématy – investicemi a finančním poradenstvím. Investice jsou do různých aktiv a nemovitosti jsou jedním z nich. Finanční poradci radí svým klientům v různých životních situací – a jednou z nich je pořízení bydlení. O tato témata ani na Investujeme.cz nepřijdete, přestože jejich hlavní doménou bude Hypoindex.cz.

Příbuznost není čistě náhodná. I podoba svědčí o blízkém vztahu. Hypoindex.cz stojí na stejném systému jako Investujeme.cz a některé vlastnosti jsou na něm již o krůček dále – kupříkladu zobrazování nových názorů bude v brzké době nasazeno i na Investujeme.cz, kdežto Hypoindex.cz je již dostal do kolébky. A pozorní čtenáři jistě objeví více drobných zlepšení, která budou přenesena i na Investujeme.cz.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *