CZK/€ 25.265 -0,04%

CZK/$ 23.672 -0,38%

CZK/£ 29.357 +0,28%

CZK/CHF 25.977 -0,36%

Text: Petr Zámečník

22. 07. 2008

2 komentáře

Finanční poradce musí mít boty

 


 

Finanční poradenství je o důvěře. Důvěru zvyšuje tradiční, spíše konzervativní vzezření a oděv. Na tom se zřejmě všichni finanční poradci shodnou – ostatně, i proto potkáte finančního poradce bez obleku pouze na dovolené a ve volném čase… a mnohdy ani to ne.

Pavel Hanzl v jednom ze svých edukativních článků pro začínající finanční poradce píše: „Poradce je dejme tomu muž a na schůzku se dostavil vkusně oblečen. Použil černý nebo šedivý společenský oděv s vestou či bez ní, je hladce oholen a v dobré náladě. Poradce nemá mastné vlasy svázané na gumičku v culíku, ale má krátké vlasy v konvenčním střihu, případně méně vlasů.“

Je to zvyk a bonton, který pomáhá v komunikaci s klienty. „My jsme ti seriózní, kterým můžete věřit,“ říká konzervativní společenský oděv. Standardy oblékání jsou součástí firemní kultury finančně poradenských i finančních institucí.

„Finanční poradce je povinen vystupovat při jakýchkoliv jednáních na základě této smlouvy ve společenském oděvu: muži – společenský oblek, boty a obchodní kufřík, ženy – společenský oděv (např. kostým), boty a obchodní kufřík,“ píše se ve smlouvě o spolupráci společnosti Broker Trust.

Při této příležitosti nelze nevzpomenout na Jaroslava Haška a jeho Stranu mírného pokroku v mezích zákona. Ano. Je dobré zakotvit do smlouvy i boty. Pokud je ve smlouvě s vašimi spolupracovníky ještě nemáte, vyčiňte vašim právníkům. Nebo se dříve či později najde pokrokový poradce, který v mezích smlouvy bude kazit dobré jméno vaší společnosti.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 2 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • mmt

    23 července, 2008

    Ked nejde o prve stretnutie, tak ja chodim v lete na stretnutia kludne aj v kratasoch a sandaloch 🙂 Samozrejme, zalezi aj od klienta.

    Odpovědět

  • Max

    23 července, 2008

    Jednou mi říkal kamarád: „…přišel k nám člověk z …(pozn.stavební spořitelny), sundal si boty. To bylo peklo! Co nejdřív jsem mu to podepsal a poděkoval že už musíme jet na návštěvu ke známým. Pak jsme museli tepovat koberec, protože to bylo pořád cítit…“
    Takže, buď by mělo být podmínkou mít také čisté nohy a kvalitní ponožky a boty, nebo chodit bos, a nejlépe jak říká etiketa společenského chování (podle Špačka) se návštěva nezouvá, hostitel to respektuje. Je neslušné a nehygienické se zouvat a nedej bože nabízet erární pantofle určené pro návštěvy.

    Odpovědět